Sprøde brunkager

Sprøde brunkager

ca. 200 stk.
Sprøde brunkager
Bedømmelse: (98vurderinger)

Ingredienser

300 g smør eller margarine
4 dl Dansukker Sukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
2 dl vand
1 spsk. stødt ingefær
1 1/2 spsk. stødt kanel
1/2 spsk. stødt nellike
1 spsk. natron
Ca. 13 dl hvedemel

Smelt smør, sukker og sirup i en kasserolle på komfuret. Tilsæt vand, krydderier og mel iblandet natron. Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Lad dejen hvile i en plasticskål eller godt indpakket i folie natten over i køleskabet. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og tryk små kager ud med en form. Bages midt i ovnen ved 200 °C i ca. 6 minutter.

Hvis du i stedet for at smelte smørret og siruppen rører det luftigt, bliver kagerne bløde.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;