Sprød æbletærte

1 tærteform, 26 cm i diameter 1 time
Sprød æbletærte
Bedømmelse: (117vurderinger)

Ingredienser

  • 4–6 æbler (600 g)
  • 150 g hindbær
  • 1-2 tsk. kanel
  • 200 g smør
  • 2 dl Dansukker Rørsukker
  • 1/2 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
  • 1/2 dl piskefløde
  • 2 dl hvedemel
  • 3 dl havregryn
  • 2 tsk. bagepulver
  • 3 tsk. vaniljesukker
  • 1/2 dl kokosmel
  • 1 tsk. flagesalt

Sæt ovnen på 175 °C.

Skræl og del æblerne, og fjern kernehuset. Læg dem i en tærteform sammen med hindbær og kanel.

Smelt smør i en kasserolle sammen med sukker, sirup og piskefløde.

Tag kasserollen af kogepladen, og tilsæt mel, havregryn, bagepulver vaniljesukker, kokos og salt.

Fordel dejen over æblerne, og bag i 25–30 minutter.

Lad kagen køle af, og server med flødeskum, is eller vaniljesauce.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker