Specier med vanilje og citrus

Ingen jul uden småkager. De små sprøde småkager nemme at lave og smager skønt. Del eventuelt dejen i 2 portioner, den ene del kan fryses ned, så er der altid mulighed for at servere nybagte småkager.

30-40 stk.

Vurdering (47 stk)

Ingredienser

275 g mel
200 g smør
110 g Dansukker Bagesukker
1⁄2 vaniljestang, korn heraf
1⁄2 økologisk citron, skal heraf
1⁄4 økologisk appelsin, skal heraf

Desuden
1 dl Dansukker Perlesukke

Instruktioner

Blend alle ingredienser i en foodprocessor til de har konsistens som vådt sand. Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, del den i to og rul den til to pølser på Ø 3-4 cm. Pak dejen ind i husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet en times tid, eller en halv time i fryseren, indtil brug.

Tag den kolde dej fra køl eller frys - hvis den er frossen, skal den tø op i køleskabet. 
Rul den kolde dej i perlesukker og skær dejen i 1 cm tykke skiver. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir med 5 cm afstand imellem hver.

Bag småkagerne ved 180° (alm. varme) i 8-12 minutter til de er let gyldne og lad dem køle af på en bagerist inden servering. Opbevar kagerne lufttæt indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.