Specier med vanilje og citrus

Ingen jul uden småkager. De små sprøde småkager nemme at lave og smager skønt. Del eventuelt dejen i 2 portioner, den ene del kan fryses ned, så er der altid mulighed for at servere nybagte småkager.

30-40 stk.

Vurdering (39 stk)

Ingredienser

275 g mel
200 g smør
110 g Dansukker Bagesukker
1⁄2 vaniljestang, korn heraf
1⁄2 økologisk citron, skal heraf
1⁄4 økologisk appelsin, skal heraf

Desuden
1 dl Dansukker Perlesukke

Instruktioner

Blend alle ingredienser i en foodprocessor til de har konsistens som vådt sand. Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, del den i to og rul den til to pølser på Ø 3-4 cm. Pak dejen ind i husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet en times tid, eller en halv time i fryseren, indtil brug.

Tag den kolde dej fra køl eller frys - hvis den er frossen, skal den tø op i køleskabet. 
Rul den kolde dej i perlesukker og skær dejen i 1 cm tykke skiver. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir med 5 cm afstand imellem hver.

Bag småkagerne ved 180° (alm. varme) i 8-12 minutter til de er let gyldne og lad dem køle af på en bagerist inden servering. Opbevar kagerne lufttæt indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.