Specier med vanilje og citrus

Ingen jul uden småkager. De små sprøde småkager nemme at lave og smager skønt. Del eventuelt dejen i 2 portioner, den ene del kan fryses ned, så er der altid mulighed for at servere nybagte småkager.

30-40 stk.

Vurdering (53 stk)

Ingredienser

275 g mel
200 g smør
110 g Dansukker Bagesukker
1⁄2 vaniljestang, korn heraf
1⁄2 økologisk citron, skal heraf
1⁄4 økologisk appelsin, skal heraf

Desuden
1 dl Dansukker Perlesukke

Instruktioner

Blend alle ingredienser i en foodprocessor til de har konsistens som vådt sand. Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, del den i to og rul den til to pølser på Ø 3-4 cm. Pak dejen ind i husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet en times tid, eller en halv time i fryseren, indtil brug.

Tag den kolde dej fra køl eller frys - hvis den er frossen, skal den tø op i køleskabet. 
Rul den kolde dej i perlesukker og skær dejen i 1 cm tykke skiver. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir med 5 cm afstand imellem hver.

Bag småkagerne ved 180° (alm. varme) i 8-12 minutter til de er let gyldne og lad dem køle af på en bagerist inden servering. Opbevar kagerne lufttæt indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.