Specier med vanilje og citrus

Ingen jul uden småkager. De små sprøde småkager nemme at lave og smager skønt. Del eventuelt dejen i 2 portioner, den ene del kan fryses ned, så er der altid mulighed for at servere nybagte småkager.

30-40 stk.

Vurdering (146 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

275 g mel
200 g smør
110 g Dansukker Bagesukker
1⁄2 vaniljestang, korn heraf
1⁄2 økologisk citron, skal heraf
1⁄4 økologisk appelsin, skal heraf

Desuden
1 dl Dansukker Perlesukke

Instruktioner

Blend alle ingredienser i en foodprocessor til de har konsistens som vådt sand. Ælt dejen hurtigt sammen med hænderne, del den i to og rul den til to pølser på Ø 3-4 cm. Pak dejen ind i husholdningsfilm og opbevar den i køleskabet en times tid, eller en halv time i fryseren, indtil brug.

Tag den kolde dej fra køl eller frys - hvis den er frossen, skal den tø op i køleskabet. 
Rul den kolde dej i perlesukker og skær dejen i 1 cm tykke skiver. Placer småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir med 5 cm afstand imellem hver.

Bag småkagerne ved 180° (alm. varme) i 8-12 minutter til de er let gyldne og lad dem køle af på en bagerist inden servering. Opbevar kagerne lufttæt indtil servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.