Sorbet med hindbær og et strejf af lakrids

Sorbet med hindbær og Muscovadosukker som giver en let smag af lakrids. En helt særlig og meget luksuriøs dessert. Hvorfor ikke afslutte fx nytårsmiddagen med sorbet? Server gerne desserten i festlige drinksglas.

10 glas

PT55M

1 time + 8 timers frysetid

Vurdering (56 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærsukkerlage
2 dl vand
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl hindbær, ca. 200 g

Sorbet
1 flaske mousserende vin, alkoholfri vin kan sagtens bruges
2 dl koldt vand

Pynt
citronmelisse

Instruktioner

Begynd med sukkerlagen. Kog vand, sukker og hindbær i en gryde i ca. 3 minutter.

Hæld sukkerlagen igennem en fin­masket si. Pres så meget som muligt ud af bærrene. Stil hindbærsukker­lagen i køleskabet, så den bliver helt kold.

Hæld den mousserende vin i en plast­beholder, der kan rumme mindst 2 liter, og tilsæt 2 dl vand samt hind­bærsukkerlagen. Rør grundigt. Stil beholderen i fryseren i mindst 8 timer.

Ved servering: tag den mousserende vin ud af fryseren, skrab iskrystaller frem ved at trække en gaffel hen over sorbeten. Øs iskrystallerne op med en kold isske, og fordel dem i glassene.

Pynt med citronmelisse og server straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Jordbærtærte

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?