Ingredienser
Hindbærsukkerlage
2 dl vand
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl hindbær, ca. 200 g
Sorbet
1 flaske mousserende vin, alkoholfri vin kan sagtens bruges
2 dl koldt vand
Pynt
citronmelisse
Instruktioner
Begynd med sukkerlagen. Kog vand, sukker og hindbær i en gryde i ca. 3 minutter.
Hæld sukkerlagen igennem en finmasket si. Pres så meget som muligt ud af bærrene. Stil hindbærsukkerlagen i køleskabet, så den bliver helt kold.
Hæld den mousserende vin i en plastbeholder, der kan rumme mindst 2 liter, og tilsæt 2 dl vand samt hindbærsukkerlagen. Rør grundigt. Stil beholderen i fryseren i mindst 8 timer.
Ved servering: tag den mousserende vin ud af fryseren, skrab iskrystaller frem ved at trække en gaffel hen over sorbeten. Øs iskrystallerne op med en kold isske, og fordel dem i glassene.
Pynt med citronmelisse og server straks.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.