Sorbet med hindbær og et strejf af lakrids

Sorbet med hindbær og et strejf af lakrids

10 glas 1 time + 8 timers frysetid
Sorbet med hindbær og Muscovadosukker som giver en let smag af lakrids. En helt særlig og meget luksuriøs dessert. Hvorfor ikke afslutte fx nytårsmiddagen med sorbet? Server gerne desserten i festlige drinksglas.
Sorbet med hindbær og et strejf af lakrids
Bedømmelse: (40vurderinger)

Ingredienser

    Hindbærsukkerlage

    • 2 dl vand
    • 3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
    • 4 dl hindbær, ca. 200 g

    Sorbet

    • 1 flaske mousserende vin, alkoholfri vin kan sagtens bruges
    • 2 dl koldt vand

    Pynt

    • citronmelisse

    Begynd med sukkerlagen. Kog vand, sukker og hindbær i en gryde i ca. 3 minutter.

    Hæld sukkerlagen igennem en fin­masket si. Pres så meget som muligt ud af bærrene. Stil hindbærsukker­lagen i køleskabet, så den bliver helt kold.

    Hæld den mousserende vin i en plast­beholder, der kan rumme mindst 2 liter, og tilsæt 2 dl vand samt hind­bærsukkerlagen. Rør grundigt. Stil beholderen i fryseren i mindst 8 timer.

    Ved servering: tag den mousserende vin ud af fryseren, skrab iskrystaller frem ved at trække en gaffel hen over sorbeten. Øs iskrystallerne op med en kold isske, og fordel dem i glassene.

    Pynt med citronmelisse og server straks.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;