Sorbet med hindbær og et strejf af lakrids

Sorbet med hindbær og Muscovadosukker som giver en let smag af lakrids. En helt særlig og meget luksuriøs dessert. Hvorfor ikke afslutte fx nytårsmiddagen med sorbet? Server gerne desserten i festlige drinksglas.

10 glas

1 time + 8 timers frysetid

Vurdering (42 stk)

Ingredienser

Hindbærsukkerlage
2 dl vand
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl hindbær, ca. 200 g

Sorbet
1 flaske mousserende vin, alkoholfri vin kan sagtens bruges
2 dl koldt vand

Pynt
citronmelisse

Instruktioner

Begynd med sukkerlagen. Kog vand, sukker og hindbær i en gryde i ca. 3 minutter.

Hæld sukkerlagen igennem en fin­masket si. Pres så meget som muligt ud af bærrene. Stil hindbærsukker­lagen i køleskabet, så den bliver helt kold.

Hæld den mousserende vin i en plast­beholder, der kan rumme mindst 2 liter, og tilsæt 2 dl vand samt hind­bærsukkerlagen. Rør grundigt. Stil beholderen i fryseren i mindst 8 timer.

Ved servering: tag den mousserende vin ud af fryseren, skrab iskrystaller frem ved at trække en gaffel hen over sorbeten. Øs iskrystallerne op med en kold isske, og fordel dem i glassene.

Pynt med citronmelisse og server straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.