Sorbet med hindbær og et strejf af lakrids

Sorbet med hindbær og Muscovadosukker som giver en let smag af lakrids. En helt særlig og meget luksuriøs dessert. Hvorfor ikke afslutte fx nytårsmiddagen med sorbet? Server gerne desserten i festlige drinksglas.

10 glas

PT55M

1 time + 8 timers frysetid

Vurdering (57 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærsukkerlage
2 dl vand
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl hindbær, ca. 200 g

Sorbet
1 flaske mousserende vin, alkoholfri vin kan sagtens bruges
2 dl koldt vand

Pynt
citronmelisse

Instruktioner

Begynd med sukkerlagen. Kog vand, sukker og hindbær i en gryde i ca. 3 minutter.

Hæld sukkerlagen igennem en fin­masket si. Pres så meget som muligt ud af bærrene. Stil hindbærsukker­lagen i køleskabet, så den bliver helt kold.

Hæld den mousserende vin i en plast­beholder, der kan rumme mindst 2 liter, og tilsæt 2 dl vand samt hind­bærsukkerlagen. Rør grundigt. Stil beholderen i fryseren i mindst 8 timer.

Ved servering: tag den mousserende vin ud af fryseren, skrab iskrystaller frem ved at trække en gaffel hen over sorbeten. Øs iskrystallerne op med en kold isske, og fordel dem i glassene.

Pynt med citronmelisse og server straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.