Sorbet med hindbær og et strejf af lakrids

Sorbet med hindbær og Muscovadosukker som giver en let smag af lakrids. En helt særlig og meget luksuriøs dessert. Hvorfor ikke afslutte fx nytårsmiddagen med sorbet? Server gerne desserten i festlige drinksglas.

10 glas

1 time + 8 timers frysetid

Vurdering (41 stk)

Ingredienser

Hindbærsukkerlage
2 dl vand
3 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
4 dl hindbær, ca. 200 g

Sorbet
1 flaske mousserende vin, alkoholfri vin kan sagtens bruges
2 dl koldt vand

Pynt
citronmelisse

Instruktioner

Begynd med sukkerlagen. Kog vand, sukker og hindbær i en gryde i ca. 3 minutter.

Hæld sukkerlagen igennem en fin­masket si. Pres så meget som muligt ud af bærrene. Stil hindbærsukker­lagen i køleskabet, så den bliver helt kold.

Hæld den mousserende vin i en plast­beholder, der kan rumme mindst 2 liter, og tilsæt 2 dl vand samt hind­bærsukkerlagen. Rør grundigt. Stil beholderen i fryseren i mindst 8 timer.

Ved servering: tag den mousserende vin ud af fryseren, skrab iskrystaller frem ved at trække en gaffel hen over sorbeten. Øs iskrystallerne op med en kold isske, og fordel dem i glassene.

Pynt med citronmelisse og server straks.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.