Sommervandbakkelse - Opskrifter

Sommervandbakkelse

ca. 8 portioner
Sommervandbakkelse
Bedømmelse: (17vurderinger)

Ingredienser

Dej
1 1/2 dl vand
75 g smør eller margarine
1 1/2 dl hvedemel
2 æg
25 g mandler i flager

 

Fyld
2 æggeblommer
2 dl fløde, valgfrit fedtindhold
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
500 g rensede bær, f.eks. hindbær og/eller blåbær

 

Pynt
Dansukker Flormelis

Kom vand og fedtstof i en kasserolle, og bring det i kog. Tilsæt mel, og pisk kraftigt, til dejen slipper kasserollens sider. Lad den køle af. Tilsæt æggene, et ad gangen. Tegn en cirkel med en diameter på 20 cm på et stykke bagepapir. Sprøjt eller hæld dejen ud i cirklen. Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter. Åbn ikke for ovnen de første 20 minutter. Lad den køle af på en rist. Rør æggeblommer, fløde og flormelis sammen i en kasserolle, og lad det simre under omrøring i 1 minut. Lad blandingen køle af. Pisk fløde og vaniljesukker til et fast skum. Bland bærrene i skummet. Skær et låg af vandbakkelsen. Fyld vaniljecremen på den nederste bund, og læg derefter bærfløden på. Læg låget på, og drys med lidt flormelis. Serveres med det samme.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;