Ingredienser
Dej
1 1/2 dl vand
75 g smør eller margarine
1 1/2 dl hvedemel
2 æg
25 g mandler i flager
Fyld
2 æggeblommer
2 dl fløde, valgfrit fedtindhold
3/4 dl Dansukker Flormelis
1 spsk. vaniljesukker
2 dl piskefløde
1 spsk. vaniljesukker
500 g rensede bær, f.eks. hindbær og/eller blåbær
Pynt
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Kom vand og fedtstof i en kasserolle, og bring det i kog. Tilsæt mel, og pisk kraftigt, til dejen slipper kasserollens sider. Lad den køle af. Tilsæt æggene, et ad gangen. Tegn en cirkel med en diameter på 20 cm på et stykke bagepapir. Sprøjt eller hæld dejen ud i cirklen. Bages midt i ovnen ved 200° i ca. 35 minutter. Åbn ikke for ovnen de første 20 minutter. Lad den køle af på en rist. Rør æggeblommer, fløde og flormelis sammen i en kasserolle, og lad det simre under omrøring i 1 minut. Lad blandingen køle af. Pisk fløde og vaniljesukker til et fast skum. Bland bærrene i skummet. Skær et låg af vandbakkelsen. Fyld vaniljecremen på den nederste bund, og læg derefter bærfløden på. Læg låget på, og drys med lidt flormelis. Serveres med det samme.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.