Sommerkage med brombærcreme og chokolade

Vores sommerkage med brombærcreme og chokolade i bradepande er en klassiker i en ny sommerudgave, der passer perfekt til både eftermiddagskaffen og som dessert. Glem ikke at skære sommerkagen i mindre stykker inden servering.

Ca. 30 stk.

1 time

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

200 g marcipan
2 æggehvider
1 dl Dansukker Økologisk Brun Farin

Smørcreme
5-6 spsk. brombærpuré (ca. 200 g brombær)
1 æggeblomme
3 dl Dansukker Flormelis
200 g blødt smør

Topping
200 g hvid eller mørk chokolade

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180°C.

Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med æggehvider og brun farin i en skål.

Fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm.

Bag i den nederste del af ovnen i 10-12 minutter, afhængigt af hvor sej bunden skal være. Kortere tid giver sejere bund. Køl af.

Lav smørcremen. Varm brombærrene op i en gryde under omrøring, og sigt derefter kernerne fra, så der kun er brombærpuré tilbage i en skål. Køl puréen af.

Pisk æggeblomme og flormelis sammen i en skål. Kom det bløde smør i lidt ad gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsæt brombærpuréen og pisk, til blandingen er jævn og luftig. Lad blandingen stå i køleskab i 20 minutter.

Fordel smørcremen jævnt ud på bunden. Stil i fryseren, og smelt chokoladen over vandbad.

Fordel chokoladen over smørcremen, og stil det i køleskabet. Skær kagen i mindre stykker inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.