Sommerkage med brombærcreme og chokolade

Vores sommerkage med brombærcreme og chokolade i bradepande er en klassiker i en ny sommerudgave, der passer perfekt til både eftermiddagskaffen og som dessert. Glem ikke at skære sommerkagen i mindre stykker inden servering.

Ca. 30 stk.

1 time

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

200 g marcipan
2 æggehvider
1 dl Dansukker Økologisk Brun Farin

Smørcreme
5-6 spsk. brombærpuré (ca. 200 g brombær)
1 æggeblomme
3 dl Dansukker Flormelis
200 g blødt smør

Topping
200 g hvid eller mørk chokolade

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180°C.

Riv marcipanen på et rivejern, og pisk det sammen med æggehvider og brun farin i en skål.

Fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, ca. 20 x 30 cm.

Bag i den nederste del af ovnen i 10-12 minutter, afhængigt af hvor sej bunden skal være. Kortere tid giver sejere bund. Køl af.

Lav smørcremen. Varm brombærrene op i en gryde under omrøring, og sigt derefter kernerne fra, så der kun er brombærpuré tilbage i en skål. Køl puréen af.

Pisk æggeblomme og flormelis sammen i en skål. Kom det bløde smør i lidt ad gangen, og pisk i ca. 10 minutter. Tilsæt brombærpuréen og pisk, til blandingen er jævn og luftig. Lad blandingen stå i køleskab i 20 minutter.

Fordel smørcremen jævnt ud på bunden. Stil i fryseren, og smelt chokoladen over vandbad.

Fordel chokoladen over smørcremen, og stil det i køleskabet. Skær kagen i mindre stykker inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.