Ingredienser
Gelato
2 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 dl piskefløde
250 g jordbær
1 tsk. Dansukker Sukker
Hindbærmarengs
75 g hindbærsaft (ca. 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Sukker
4 æggehvider (ca. 100 g)
1 2/3 dl Dansukker Flormelis
Hindbærkaramelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl piskefløde
75 g hindbær
Tilbehør
Piskefløde
Friske bær
Instruktioner
Begynd med gelatoen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål.
Bring mælk og glukosesirup i kog i en tykbundet gryde. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned i æggemassen, og rør det sammen. Tilsæt resten af blandingen, og rør det hele hurtigt sammen.
Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, indtil ismassen når 85 °C.
Fyld køkkenvasken med isvand. Sigt iscremen over i en ren skål, og stil skålen ned i isvandet for at køle den hurtigt ned. Stil derefter skålen i køleskabet i 1 time for at køle iscremen helt af.
Pisk fløden i en skål, til den har spidse toppe, og vend den i iscremen. Blend jordbær og sukker til en puré, og vend den i.
Kør iscremen i ismaskinen, indtil den er tyktflydende og cremet. Stil den i fryseren.
Uden ismaskine: Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Tag gelatoen ud efter 40 minutter, og pisk den med en elpisker. Gentages 2-3 gange. Lad den stå i fryseren i 4-5 timer.
Lav marengsene. Forvarm ovnen til 100 °C, over- og undervarme.
Blend hindbærrene, og sigt saften gennem en finmasket sigte. Mål 75 g hindbærsaft af, og giv den et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Stil hindbærpuréen i køleskabet, så den kan køle af.
Pisk æggehviderne til skum i en skål, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk til en fast marengsmasse. Vend flormelis i. Dryp hindbærpuréen i, og rør let med en dejskraber for at skabe en marmoreret effekt.
Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt marengs ud på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 50 minutter. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående, så de kan tørre.
Lav hindbærkaramelsaucen imens. Bland muscovadorørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.
Tilsæt fløden lidt ad gangen, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Tilsæt hindbærrene, og blend saucen. Hæld karamelsaucen i et varmt, rengjort glas, og stil den i køleskabet.
Saml marengsdesserten. Pisk fløden i en skål, og find et stort, dybt fad frem. Læg kugler af gelato i fadet, og fordel flødeskum, karamelsauce, bær og marengs ud over isen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Først skal træet vises
Siden skal det spises. Bag magisk julepynt og hæng på træet juleaften.
Adventshygge
At invitere til adventshygge er en nem måde at samle vennerne på før jul. Ofte kræver det heller ikke så mange forberedelser for at skabe en hyggelig stemning. Vi har samlet nogle gode opskrifter, som kan give dig lidt inspiration til drikkevarer og mundgodt.
Julegodter
Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.
Bagværk til advent
Med første advent kommer julestemningen. Tænd det første stearinlys, og byd på kaffe og dejligt duftende bagværk. Lav eventuelt en ekstra portion, så du har noget i fryseren til de forestående helligdage.
Julens bedste gave
De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?
Julens småkager
Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?