Sommerdessert

En skøn sommerdessert bestående af gelato, hindbærmarengs, hindbærkaramelsauce, fløde og bær. Smagen af sommer, som hitter både hos store og små.

ca. 8 portioner

ca. 2 timer

Vurdering (7 stk)

Ingredienser

Gelato
2 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 dl piskefløde
250 g jordbær
1 tsk. Dansukker Sukker

Hindbærmarengs
75 g hindbærsaft (ca. 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Sukker
4 æggehvider (ca. 100 g)
1 2/3 dl Dansukker Flormelis

Hindbærkaramelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl piskefløde
75 g hindbær

Tilbehør
Piskefløde
Friske bær

Instruktioner

Begynd med gelatoen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål.

Bring mælk og glukosesirup i kog i en tykbundet gryde. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned i æggemassen, og rør det sammen. Tilsæt resten af blandingen, og rør det hele hurtigt sammen.

Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, indtil ismassen når 85 °C.

Fyld køkkenvasken med isvand. Sigt iscremen over i en ren skål, og stil skålen ned i isvandet for at køle den hurtigt ned. Stil derefter skålen i køleskabet i 1 time for at køle iscremen helt af.

Pisk fløden i en skål, til den har spidse toppe, og vend den i iscremen. Blend jordbær og sukker til en puré, og vend den i.

Kør iscremen i ismaskinen, indtil den er tyktflydende og cremet. Stil den i fryseren.

Uden ismaskine: Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Tag gelatoen ud efter 40 minutter, og pisk den med en elpisker. Gentages 2-3 gange. Lad den stå i fryseren i 4-5 timer.

Lav marengsene. Forvarm ovnen til 100 °C, over- og undervarme.

Blend hindbærrene, og sigt saften gennem en finmasket sigte. Mål 75 g hindbærsaft af, og giv den et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Stil hindbærpuréen i køleskabet, så den kan køle af.

Pisk æggehviderne til skum i en skål, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk til en fast marengsmasse. Vend flormelis i. Dryp hindbærpuréen i, og rør let med en dejskraber for at skabe en marmoreret effekt.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt marengs ud på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 50 minutter. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående, så de kan tørre.

Lav hindbærkaramelsaucen imens. Bland muscovadorørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.

Tilsæt fløden lidt ad gangen, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Tilsæt hindbærrene, og blend saucen. Hæld karamelsaucen i et varmt, rengjort glas, og stil den i køleskabet.

Saml marengsdesserten. Pisk fløden i en skål, og find et stort, dybt fad frem. Læg kugler af gelato i fadet, og fordel flødeskum, karamelsauce, bær og marengs ud over isen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.