Sommerdessert - Opskrifter

Sommerdessert

ca. 8 portioner ca. 2 timer
En skøn sommerdessert bestående af gelato, hindbærmarengs, hindbærkaramelsauce, fløde og bær. Smagen af sommer, som hitter både hos store og små.
Sommerdessert
Bedømmelse: (8vurderinger)

Ingredienser

    Gelato

    • 2 æggeblommer
    • 3/4 dl Dansukker Sukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 2 1/2 dl mælk
    • 1/2 dl Dansukker Glukosesirup
    • 2 dl piskefløde
    • 250 g jordbær
    • 1 tsk. Dansukker Sukker

    Hindbærmarengs

    • 75 g hindbærsaft (ca. 3/4 dl)
    • 1 2/3 dl Dansukker Sukker
    • 4 æggehvider (ca. 100 g)
    • 1 2/3 dl Dansukker Flormelis

    Hindbærkaramelsauce

    • 1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
    • 1 dl Dansukker Lys Sirup
    • 1 dl piskefløde
    • 75 g hindbær

    Tilbehør

    • Piskefløde
    • Friske bær

    Begynd med gelatoen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål.

    Bring mælk og glukosesirup i kog i en tykbundet gryde. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned i æggemassen, og rør det sammen. Tilsæt resten af blandingen, og rør det hele hurtigt sammen.

    Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, indtil ismassen når 85 °C.

    Fyld køkkenvasken med isvand. Sigt iscremen over i en ren skål, og stil skålen ned i isvandet for at køle den hurtigt ned. Stil derefter skålen i køleskabet i 1 time for at køle iscremen helt af.

    Pisk fløden i en skål, til den har spidse toppe, og vend den i iscremen. Blend jordbær og sukker til en puré, og vend den i.

    Kør iscremen i ismaskinen, indtil den er tyktflydende og cremet. Stil den i fryseren.

    Uden ismaskine: Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Tag gelatoen ud efter 40 minutter, og pisk den med en elpisker. Gentages 2-3 gange. Lad den stå i fryseren i 4-5 timer.

    Lav marengsene. Forvarm ovnen til 100 °C, over- og undervarme.

    Blend hindbærrene, og sigt saften gennem en finmasket sigte. Mål 75 g hindbærsaft af, og giv den et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Stil hindbærpuréen i køleskabet, så den kan køle af.

    Pisk æggehviderne til skum i en skål, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk til en fast marengsmasse. Vend flormelis i. Dryp hindbærpuréen i, og rør let med en dejskraber for at skabe en marmoreret effekt.

    Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt marengs ud på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 50 minutter. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående, så de kan tørre.

    Lav hindbærkaramelsaucen imens. Bland muscovadorørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.

    Tilsæt fløden lidt ad gangen, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Tilsæt hindbærrene, og blend saucen. Hæld karamelsaucen i et varmt, rengjort glas, og stil den i køleskabet.

    Saml marengsdesserten. Pisk fløden i en skål, og find et stort, dybt fad frem. Læg kugler af gelato i fadet, og fordel flødeskum, karamelsauce, bær og marengs ud over isen.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;