Sommerdessert

En skøn sommerdessert bestående af gelato, hindbærmarengs, hindbærkaramelsauce, fløde og bær. Smagen af sommer, som hitter både hos store og små.

ca. 8 portioner

ca. 2 timer

Vurdering (6 stk)

Ingredienser

Gelato
2 æggeblommer
3/4 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 1/2 dl mælk
1/2 dl Dansukker Glukosesirup
2 dl piskefløde
250 g jordbær
1 tsk. Dansukker Sukker

Hindbærmarengs
75 g hindbærsaft (ca. 3/4 dl)
1 2/3 dl Dansukker Sukker
4 æggehvider (ca. 100 g)
1 2/3 dl Dansukker Flormelis

Hindbærkaramelsauce
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1 dl Dansukker Lys Sirup
1 dl piskefløde
75 g hindbær

Tilbehør
Piskefløde
Friske bær

Instruktioner

Begynd med gelatoen. Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål.

Bring mælk og glukosesirup i kog i en tykbundet gryde. Hæld lidt af den varme mælkeblanding ned i æggemassen, og rør det sammen. Tilsæt resten af blandingen, og rør det hele hurtigt sammen.

Hæld iscremen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, indtil ismassen når 85 °C.

Fyld køkkenvasken med isvand. Sigt iscremen over i en ren skål, og stil skålen ned i isvandet for at køle den hurtigt ned. Stil derefter skålen i køleskabet i 1 time for at køle iscremen helt af.

Pisk fløden i en skål, til den har spidse toppe, og vend den i iscremen. Blend jordbær og sukker til en puré, og vend den i.

Kør iscremen i ismaskinen, indtil den er tyktflydende og cremet. Stil den i fryseren.

Uden ismaskine: Hæld iscremen i en beholder, og stil den i fryseren. Tag gelatoen ud efter 40 minutter, og pisk den med en elpisker. Gentages 2-3 gange. Lad den stå i fryseren i 4-5 timer.

Lav marengsene. Forvarm ovnen til 100 °C, over- og undervarme.

Blend hindbærrene, og sigt saften gennem en finmasket sigte. Mål 75 g hindbærsaft af, og giv den et opkog sammen med 1/2 dl sukker i en gryde i ca. 3 minutter. Stil hindbærpuréen i køleskabet, så den kan køle af.

Pisk æggehviderne til skum i en skål, og tilsæt resten af sukkeret. Pisk til en fast marengsmasse. Vend flormelis i. Dryp hindbærpuréen i, og rør let med en dejskraber for at skabe en marmoreret effekt.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose, og sprøjt marengs ud på en bageplade med bagepapir. Bag i ca. 50 minutter. Sluk for ovnen, og lad marengsene blive stående, så de kan tørre.

Lav hindbærkaramelsaucen imens. Bland muscovadorørsukker og sirup i en gryde. Lad blandingen koge i ca. 2 minutter, indtil den begynder at tykne lidt.

Tilsæt fløden lidt ad gangen, og kog i yderligere ca. 4 minutter. Tilsæt hindbærrene, og blend saucen. Hæld karamelsaucen i et varmt, rengjort glas, og stil den i køleskabet.

Saml marengsdesserten. Pisk fløden i en skål, og find et stort, dybt fad frem. Læg kugler af gelato i fadet, og fordel flødeskum, karamelsauce, bær og marengs ud over isen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.