Snemandskager

12 stk.

Vurdering (41 stk)

Ingredienser

5 æggeblommer
6 dl hvedemel
120 g smør eller margarine
1 1/4 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 spsk. vaniljesukker

Pynt
2 pasteuriserede æggehvider
3 dl Dansukker Flormelis
Orange frugtfarve
75 g mørk chokolade
12 chokoladeknapper

Instruktioner

Bland alle ingredienserne til dejen i en skål, og rør dem godt sammen til en dej. Læg dejen på et meldrysset bord, og rul den ud til 3 mm tykkelse. Udstik runde kager ved hjælp af en form eller et glas. Læg kagerne på en plade med bagepapir.

Bages midt i ovnen ved 200 °C (varmluft 175 °C) i ca. 10 minutter. Lad dem køle af på pladen.

Pisk æggehviderne stive. Tilsæt derefter flormelis, og rør dejen smidig. Tag ca. en spiskeskefuld af dejen fra, og farv den orange med frugtfarven.

Dæk kagerne med den hvide masse. Sæt en chokoladeknap fast på hver side af kagerne. Hæld den orange masse i en lille sprøjtepose, og sprøjt en ”næse” på hver kage.

Kom chokoladen i en sprøjtepose af plastic, og smelt chokoladen i mikroovn eller i varmt vand. Sprøjt øjne, mund og ”holdere” mellem chokoladeknapperne.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.