Sneæg med vaniljesauce og brændte mandler

4 portioner

Vurdering (27 stk)

Ingredienser

4 æggehvider
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 liter vand
1/4 dl Dansukker Sukker
1/2 knsp salt

Sauce
4 æggeblommer
1/2 liter mælk
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 spsk. vaniljesukker

Mandler
50 g mandelflager
2 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 spsk. Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Begynd med saucen. Bland æggeblommer, mælk og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til det tykner. Tilsæt vaniljesukker. Si saucen, og stil den til afkøling i køleskabet.

Hæld derefter mandelflagerne på en tør stegepande, og drys med flormelis. Rør rundt, og lad mandlerne karamellisere ved svag varme.

Pisk æggehviderne til et fast skum. Bland flormelis og vaniljesukker, og vend det i æggehvidemassen. Kog vandet op sammen med sukker og salt i en gryde. Form æggehvidemassen til æg ved hjælp af to spiseskeer, og læg dem ned i det kogende vand. Vend dem efter et minut, og lad dem koge yderligere to minutter, inden de tages op og drypper af på et stykke køkkenrulle.

Fordel vaniljesaucen i fire dybe tallerkner eller skåle. Læg æggene i, og drys med de brændte mandler. Hæld siruppen over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.