Sneæg med vaniljesauce og brændte mandler

4 portioner

Vurdering (39 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 æggehvider
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 liter vand
1/4 dl Dansukker Sukker
1/2 knsp salt

Sauce
4 æggeblommer
1/2 liter mælk
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 spsk. vaniljesukker

Mandler
50 g mandelflager
2 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 spsk. Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Begynd med saucen. Bland æggeblommer, mælk og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til det tykner. Tilsæt vaniljesukker. Si saucen, og stil den til afkøling i køleskabet.

Hæld derefter mandelflagerne på en tør stegepande, og drys med flormelis. Rør rundt, og lad mandlerne karamellisere ved svag varme.

Pisk æggehviderne til et fast skum. Bland flormelis og vaniljesukker, og vend det i æggehvidemassen. Kog vandet op sammen med sukker og salt i en gryde. Form æggehvidemassen til æg ved hjælp af to spiseskeer, og læg dem ned i det kogende vand. Vend dem efter et minut, og lad dem koge yderligere to minutter, inden de tages op og drypper af på et stykke køkkenrulle.

Fordel vaniljesaucen i fire dybe tallerkner eller skåle. Læg æggene i, og drys med de brændte mandler. Hæld siruppen over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.