Sneæg med vaniljesauce og brændte mandler

4 portioner

Vurdering (39 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

4 æggehvider
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 liter vand
1/4 dl Dansukker Sukker
1/2 knsp salt

Sauce
4 æggeblommer
1/2 liter mælk
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 spsk. vaniljesukker

Mandler
50 g mandelflager
2 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 spsk. Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Begynd med saucen. Bland æggeblommer, mælk og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til det tykner. Tilsæt vaniljesukker. Si saucen, og stil den til afkøling i køleskabet.

Hæld derefter mandelflagerne på en tør stegepande, og drys med flormelis. Rør rundt, og lad mandlerne karamellisere ved svag varme.

Pisk æggehviderne til et fast skum. Bland flormelis og vaniljesukker, og vend det i æggehvidemassen. Kog vandet op sammen med sukker og salt i en gryde. Form æggehvidemassen til æg ved hjælp af to spiseskeer, og læg dem ned i det kogende vand. Vend dem efter et minut, og lad dem koge yderligere to minutter, inden de tages op og drypper af på et stykke køkkenrulle.

Fordel vaniljesaucen i fire dybe tallerkner eller skåle. Læg æggene i, og drys med de brændte mandler. Hæld siruppen over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!