Sneæg med vaniljesauce og brændte mandler

4 portioner

Vurdering (33 stk)

Ingredienser

4 æggehvider
1/2 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 liter vand
1/4 dl Dansukker Sukker
1/2 knsp salt

Sauce
4 æggeblommer
1/2 liter mælk
1 1/4 dl Dansukker Sukker
1 1/2 spsk. vaniljesukker

Mandler
50 g mandelflager
2 spsk. Dansukker Flormelis

Pynt
2 spsk. Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Begynd med saucen. Bland æggeblommer, mælk og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til det tykner. Tilsæt vaniljesukker. Si saucen, og stil den til afkøling i køleskabet.

Hæld derefter mandelflagerne på en tør stegepande, og drys med flormelis. Rør rundt, og lad mandlerne karamellisere ved svag varme.

Pisk æggehviderne til et fast skum. Bland flormelis og vaniljesukker, og vend det i æggehvidemassen. Kog vandet op sammen med sukker og salt i en gryde. Form æggehvidemassen til æg ved hjælp af to spiseskeer, og læg dem ned i det kogende vand. Vend dem efter et minut, og lad dem koge yderligere to minutter, inden de tages op og drypper af på et stykke køkkenrulle.

Fordel vaniljesaucen i fire dybe tallerkner eller skåle. Læg æggene i, og drys med de brændte mandler. Hæld siruppen over.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.