Småkager af mørdej, grundopskrift

Vurdering (76 stk)

Ingredienser

4 1/2 dl hvedemel
1/2 dl Dansukker Bagesukker eller 1 dl Dansukker Flormelis
200 g smør

Instruktioner

Ælt ingredienserne sammen til dejen. Lad dejen hvile koldt i 30 minutter. Sæt ovnen på 175 °C. Lad kagerne køle af på en bagerist efter bagning og opbevar dem tørt.

Variationer

Finsk brød
Tril dejen i fingertykke pølser, som skæres i 4-5 cm lange stykker. Pensl stykkerne med æggehvide og dyp dem i perlesukker og hakkede mandler. Læg kagerne på en plade med bagepapir og bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Skaktern
Del dejen i to portioner. Bland den ene portion med 2 spsk. kakao og den anden med 2 tsk. vaniljesukker. Del dejen i mindre portioner, der rulles til pølser. Læg først en lys og mørk pølse ved siden af hinanden og dernæst en lys oven på den mørke og en mørk oven på den lyse. Pres dem lidt sammen og læg dem i køleskab en times tid, så er de nemmere at skære. Skær kagerne i 3-4 mm tykke skiver, som lægges på en plade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen ved 175 °C i ca. 8 minutter.

Snegle
Som ovenfor, den lyse og mørke dej rulles ud, lægges oven på hinanden og rulles sammen som roulade. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Syltetøjskager
Rul små boller af dejen og læg dem i små papirsforme. Lav en lille fordybning i hver bolle og læg lidt syltetøj i hvert hul. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Nødderuller
Rul dejen i pølser ca. 1 cm tykke. Skær dem i passende lange stykker, der formes til kranse. Pensl kransene med æggehvide og dyp dem i hakkede mandler. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Gaffelkager
Bland vaniljesukker, kanel eller kakao i dejen. Form dejen til en rulle, ca. 4 cm i diameter. Skær rullen i 1/2 cm tykke skiver. Tryk hver kage med en gaffel.

Kanelkager
Laves som ovenfor uden gaffel. Dyp kagerne i en blandning af 2 spsk. Dansukker Sukker og 1 spsk. kanel. Bag dem midt i ovnen i ca. 8 minutter.

Chokolade eller Rosinkager
Bland 100 g rosiner eller hakket chokolade i dejen. Form dem til små kugler. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Fuglereder
Læg en klat dej i en godt rengjort hvidløgspresser. Pres dejen igennem. Dejen kan tilsættes kakao, ingefær, vanilje eller kanel. Bag dem midt i ovnen i ca. 7 minutter.

Tip
Dejen kan formes til pølser, som skæres i mindre stykker efter bagning. Inden bagningen kan stykkerne pensles med æggehvide og strøes med hakkede mandler og perlesukker eller med kanel. Dejen kan også formes til runde bunde, som lægges sammen med et lag syltetøj eller vaniljecreme. Pynt kagen med flødeskum samt frugt eller bær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.