Sukkerbrødskage
50 g smør eller margarine
2 æg
2 3/4 dl Dansukker Flormelis
2 spsk. kakao
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 dl vand
smør eller margarine til formen
rasp eller mannagryn til formen
Glasur
2 dl Dansukker Flormelis og et par dråber gul frugtfarve
2-3 tsk. vand
1 tsk. olie eller flydende
margarine
Kagekrymmel
Bag to runde sukkerbrødskager
1. Smør en 1-1 1/2 l bageform, og drys den med rasp eller mannagryn. Stil ovnen på 175 °C.
2. Smelt fedtstoffet, og lad det køle af.
3. Pisk æg, flor og kakao, til det skummer. Bland mel og bagepulver i æggemassen.
4.Tilsæt fedtstof og vand. Hæld dejen i formen.
5. Bages nederst i ovnen i 40-50 minutter.
Lad dem køle af. Skær kagerne midt over i halvmåner. Skær en halvcirkel ud af hver halvmåne. Du har nu fire c-formede kager. Skær disse midt over, og kom valgfrit fyld imellem, f.eks. syltetøj, bær eller trøffel. Læg kagerne sammen, så de ligner en slange. Skær enderne til, så de bliver slangens hoved og hale. Pynt slangekagen med glasur i slangemønster samt øjne og tunge. Drysses med kagekrymmel.
Opskriften er udarbejdet af