Ingredienser
2 1/2 dl speltmel
1/2 dl sesamfrø
2 tsk. vaniljesukker
100 g smør
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
50 g hakket, mørk chokolade
30 g tørrede bær, f.eks. blåbær, ananaskirsebær eller kirsebær
Instruktioner
Bland mel, sesamfrø, vaniljesukker og smør sammen til små stykker.
Tilsæt sirup, og bland det sammen til en bolle.
Tilsæt chokolade og bær, og arbejd det ind i dejen. Form dejen til en rulle.
Rul dejen ind i plastfolie, og lad den hvile i køleskab i ca. en time.
Sæt ovnen på 175 °C, og skær ca. 1 cm tykke skiver af dejrullen.
Læg skiverne på en bageplade, og bag dem i ca. 10 minutter.
Lad kagerne køle af på pladen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.