Silviakage med brunet smør og kardemomme

Silviakage med kardemommesmag og en glasur lavet med brunet smør forenet med ristet kokos. Et herligt tvist på en skøn svensk kage.

ca. 25 stykker

ca. 1,5 time

Vurdering (11 stk)

Ingredienser

3 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kardemomme
1 1/2 dl vand

Glasur
125 g smør
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 æggeblommer

Pynt
ristet kokosmel

 

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Smør en bageform på 20 x 30 cm, og læg et stykke bagepapir i.

Pisk æg og sukker i en skål, til det er luftigt. Bland hvedemel, bagepulver og kardemomme i en skål, og vend det ned i æggeblandingen. Tilsæt vand, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld dejen i bageformen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 25-30 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen, og vend den derefter ud på en rist.

Lav glasuren. Brun smørret i en gryde og tag den af varmen. Tilsæt flormelis og vaniljesukker. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og pisk glasuren glat.

Rist kokosmelet på en tør stegepande, og stil det til side.

Fordel glasuren på den afkølede kage, og drys kokosmelet over. Skær den i små stykker, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.