Silviakage med brunet smør og kardemomme

Silviakage med kardemommesmag og en glasur lavet med brunet smør forenet med ristet kokos. Et herligt tvist på en skøn svensk kage.

ca. 25 stykker

ca. 1,5 time

Vurdering (5 stk)

Ingredienser

3 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kardemomme
1 1/2 dl vand

Glasur
125 g smør
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 æggeblommer

Pynt
ristet kokosmel

 

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Smør en bageform på 20 x 30 cm, og læg et stykke bagepapir i.

Pisk æg og sukker i en skål, til det er luftigt. Bland hvedemel, bagepulver og kardemomme i en skål, og vend det ned i æggeblandingen. Tilsæt vand, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld dejen i bageformen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 25-30 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen, og vend den derefter ud på en rist.

Lav glasuren. Brun smørret i en gryde og tag den af varmen. Tilsæt flormelis og vaniljesukker. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og pisk glasuren glat.

Rist kokosmelet på en tør stegepande, og stil det til side.

Fordel glasuren på den afkølede kage, og drys kokosmelet over. Skær den i små stykker, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.