Silviakage med brunet smør og kardemomme

Silviakage med kardemommesmag og en glasur lavet med brunet smør forenet med ristet kokos. Et herligt tvist på en skøn svensk kage.

ca. 25 stykker

ca. 1,5 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

3 æg
1 1/2 dl Dansukker Sukker
1 1/2 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
3 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
2 tsk. stødt kardemomme
1 1/2 dl vand

Glasur
125 g smør
1 dl Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker
2 æggeblommer

Pynt
ristet kokosmel

 

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Smør en bageform på 20 x 30 cm, og læg et stykke bagepapir i.

Pisk æg og sukker i en skål, til det er luftigt. Bland hvedemel, bagepulver og kardemomme i en skål, og vend det ned i æggeblandingen. Tilsæt vand, og rør, indtil dejen er jævn.

Hæld dejen i bageformen, og bag kagen i den nederste del af ovnen i ca. 25-30 minutter. Lad kagen køle lidt af i formen, og vend den derefter ud på en rist.

Lav glasuren. Brun smørret i en gryde og tag den af varmen. Tilsæt flormelis og vaniljesukker. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen, og pisk glasuren glat.

Rist kokosmelet på en tør stegepande, og stil det til side.

Fordel glasuren på den afkølede kage, og drys kokosmelet over. Skær den i små stykker, og server.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.