Semifreddo med chokolade og appelsin

2 liter

Vurdering (1 st)

Ingredienser

3 hele æg
2 æggeblommer
2 spsk. vaniljesukker
2 dl Dansukker Bagesukker
1 dl Dansukker Glukosesirup
5 dl piskefløde
250 g smeltet mørk chokolade
100 g hakket nougat
Revet skal fra 1 usprøjtet appelsin

Instruktioner

Kom æg, æggeblommer, vaniljesukker, bagesukker og glukosesirup i en varmefast skål.

Anbring skålen over en kasserolle med kogende vand, og pisk med elpisker i 6-8 minutter, eller til blandingen er lys og tyk. Tag kasserollen af kogepladen, og lad blandingen afkøle noget.

Pisk fløden. Bland forsigtigt flødeskummet ned i æggeblandingen, til det er jævnt.

Kom den smeltede chokolade og den hakkede nougat i. Rør sammen, og tilsæt den revne appelsinskal.

Hæld i en 2-liters-form eller to mindre forme, og lad det stå i fryseren i 6 timer eller natten over.

Tag semifreddoen ud af fryseren lidt tid før servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.