Saftig citronkage med hindbærmousse

Dejligt syrlig og saftig citronkage med lækker hindbærmousse. Denne cremede kage er en perfekt afslutning på middagen.

ca. 10 stykker

PT55M

ca. 1 time + 4 timer i køleskabet

Vurdering (192 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Blød citronkage
225 g smør
Skallen af 1 citron, usprøjtet
Saft af 2 citroner
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 1/4 dl hvedemel
4 æg

Hindbærmousse
200 g hindbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 blad husblas
2 1/2 dl piskefløde

Pynt
Friske hindbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.  Beklæd en springform, ca. 24 cm i diameter, med bagepapir.  Smelt smørret i en gryde, og tilsæt skal og saft fra citron. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og bland det til en jævn dej. Hæld dejen i formen, og bag den midt i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen ned i køleskabet, ca. 4 timer.

Lav moussen. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog hindbær til mos i en gryde. Si kernerne fra. Giv hindbærmosen et opkog sammen med sukker. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ned i den varme hindbærsauce. Lad saucen køle af.

Pisk fløden i en skål. Sørg for at piske fløden let, da moussen kan falde sammen, hvis fløden er for hårdt pisket. Vend forsigtigt hindbærblandingen i fløden, lidt ad gangen. Lad moussen køle ned i køleskabet i ca. 2 timer. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel den fint på den kolde kage og pynt med friske bær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!