Ingredienser
Blød citronkage
225 g smør
Skallen af 1 citron, usprøjtet
Saft af 2 citroner
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 1/4 dl hvedemel
4 æg
Hindbærmousse
200 g hindbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 blad husblas
2 1/2 dl piskefløde
Pynt
Friske hindbær
Instruktioner
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Beklæd en springform, ca. 24 cm i diameter, med bagepapir. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt skal og saft fra citron. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og bland det til en jævn dej. Hæld dejen i formen, og bag den midt i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen ned i køleskabet, ca. 4 timer.
Lav moussen. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog hindbær til mos i en gryde. Si kernerne fra. Giv hindbærmosen et opkog sammen med sukker. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ned i den varme hindbærsauce. Lad saucen køle af.
Pisk fløden i en skål. Sørg for at piske fløden let, da moussen kan falde sammen, hvis fløden er for hårdt pisket. Vend forsigtigt hindbærblandingen i fløden, lidt ad gangen. Lad moussen køle ned i køleskabet i ca. 2 timer. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel den fint på den kolde kage og pynt med friske bær.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!