Saftig citronkage med hindbærmousse

Dejligt syrlig og saftig citronkage med lækker hindbærmousse. Denne cremede kage er en perfekt afslutning på middagen.

ca. 10 stykker

ca. 1 time + 4 timer i køleskabet

Vurdering (24 stk)

Ingredienser

Blød citronkage
225 g smør
Skallen af 1 citron, usprøjtet
Saft af 2 citroner
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 1/4 dl hvedemel
4 æg

Hindbærmousse
200 g hindbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 blad husblas
2 1/2 dl piskefløde

Pynt
Friske hindbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.  Beklæd en springform, ca. 24 cm i diameter, med bagepapir.  Smelt smørret i en gryde, og tilsæt skal og saft fra citron. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og bland det til en jævn dej. Hæld dejen i formen, og bag den midt i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen ned i køleskabet, ca. 4 timer.

Lav moussen. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog hindbær til mos i en gryde. Si kernerne fra. Giv hindbærmosen et opkog sammen med sukker. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ned i den varme hindbærsauce. Lad saucen køle af.

Pisk fløden i en skål. Sørg for at piske fløden let, da moussen kan falde sammen, hvis fløden er for hårdt pisket. Vend forsigtigt hindbærblandingen i fløden, lidt ad gangen. Lad moussen køle ned i køleskabet i ca. 2 timer. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel den fint på den kolde kage og pynt med friske bær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.