Saftig citronkage med hindbærmousse

Dejligt syrlig og saftig citronkage med lækker hindbærmousse. Denne cremede kage er en perfekt afslutning på middagen.

ca. 10 stykker

ca. 1 time + 4 timer i køleskabet

Vurdering (19 stk)

Ingredienser

Blød citronkage
225 g smør
Skallen af 1 citron, usprøjtet
Saft af 2 citroner
3 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 1/4 dl hvedemel
4 æg

Hindbærmousse
200 g hindbær
3/4 dl Dansukker Sukker
1 blad husblas
2 1/2 dl piskefløde

Pynt
Friske hindbær

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.  Beklæd en springform, ca. 24 cm i diameter, med bagepapir.  Smelt smørret i en gryde, og tilsæt skal og saft fra citron. Tilsæt derefter de øvrige ingredienser, og bland det til en jævn dej. Hæld dejen i formen, og bag den midt i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen ned i køleskabet, ca. 4 timer.

Lav moussen. Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Kog hindbær til mos i en gryde. Si kernerne fra. Giv hindbærmosen et opkog sammen med sukker. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ned i den varme hindbærsauce. Lad saucen køle af.

Pisk fløden i en skål. Sørg for at piske fløden let, da moussen kan falde sammen, hvis fløden er for hårdt pisket. Vend forsigtigt hindbærblandingen i fløden, lidt ad gangen. Lad moussen køle ned i køleskabet i ca. 2 timer. Kom moussen i en sprøjtepose og fordel den fint på den kolde kage og pynt med friske bær.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.