Safrankage med toscafyld

Saftig safrankage med sprødt toscafyld. En velsmagende og saftig favorit med den fineste gule farve. En julekage for alle som elsker safran og tosca.

ca. 12-14 stykker

PT55M

ca. 1 time

Vurdering (7 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

1 brev safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 1/2 dl mælk
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Toscafyld
1 dl pistacienødder
1/2 dl pekannødder
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Stød safran med 1 spsk. sukker i en morter. Smelt smørret i en gryde, og bland det i safransukkeret. Pisk æg, resten af sukkeret og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Rør smørblandingen og mælken i.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen.

Smør en springform på ca. 23 cm i diameter, og beklæd kanterne med passende strimler af bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Lav blandingen til toscafyldet med det samme, så den får tid til at sætte sig. Hak nødderne groft, og stil dem til side. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt piskefløde, muscovadorørsukker og sirup. Kog blandingen under omrøring, indtil den får en gyldenbrun farve og tykner lidt. Tilsæt nødderne, og rør rundt.

Tag kagen ud af ovnen, flyt risten højere op, og øg temperaturen til 200 °C. Fordel toscafyldet på kagen, og bag den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Hold øje med kagen, så toscafyldet ikke bliver for mørkt – det skal have en gyldenbrun farve.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!