Safrankage med toscafyld

Saftig safrankage med sprødt toscafyld. En velsmagende og saftig favorit med den fineste gule farve. En julekage for alle som elsker safran og tosca.

ca. 12-14 stykker

ca. 1 time

Vurdering (7 stk)

Ingredienser

1 brev safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 1/2 dl mælk
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Toscafyld
1 dl pistacienødder
1/2 dl pekannødder
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Stød safran med 1 spsk. sukker i en morter. Smelt smørret i en gryde, og bland det i safransukkeret. Pisk æg, resten af sukkeret og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Rør smørblandingen og mælken i.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen.

Smør en springform på ca. 23 cm i diameter, og beklæd kanterne med passende strimler af bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Lav blandingen til toscafyldet med det samme, så den får tid til at sætte sig. Hak nødderne groft, og stil dem til side. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt piskefløde, muscovadorørsukker og sirup. Kog blandingen under omrøring, indtil den får en gyldenbrun farve og tykner lidt. Tilsæt nødderne, og rør rundt.

Tag kagen ud af ovnen, flyt risten højere op, og øg temperaturen til 200 °C. Fordel toscafyldet på kagen, og bag den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Hold øje med kagen, så toscafyldet ikke bliver for mørkt – det skal have en gyldenbrun farve.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.