Safrankage med toscafyld

Saftig safrankage med sprødt toscafyld. En velsmagende og saftig favorit med den fineste gule farve. En julekage for alle som elsker safran og tosca.

ca. 12-14 stykker

ca. 1 time

Vurdering (4 stk)

Ingredienser

1 brev safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 1/2 dl mælk
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Toscafyld
1 dl pistacienødder
1/2 dl pekannødder
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Stød safran med 1 spsk. sukker i en morter. Smelt smørret i en gryde, og bland det i safransukkeret. Pisk æg, resten af sukkeret og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Rør smørblandingen og mælken i.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen.

Smør en springform på ca. 23 cm i diameter, og beklæd kanterne med passende strimler af bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Lav blandingen til toscafyldet med det samme, så den får tid til at sætte sig. Hak nødderne groft, og stil dem til side. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt piskefløde, muscovadorørsukker og sirup. Kog blandingen under omrøring, indtil den får en gyldenbrun farve og tykner lidt. Tilsæt nødderne, og rør rundt.

Tag kagen ud af ovnen, flyt risten højere op, og øg temperaturen til 200 °C. Fordel toscafyldet på kagen, og bag den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Hold øje med kagen, så toscafyldet ikke bliver for mørkt – det skal have en gyldenbrun farve.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.