Safrankage med toscafyld

Saftig safrankage med sprødt toscafyld. En velsmagende og saftig favorit med den fineste gule farve. En julekage for alle som elsker safran og tosca.

ca. 12-14 stykker

ca. 1 time

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

1 brev safran
2 1/2 dl Dansukker Sukker
200 g smør
2 æg
1 tsk. vaniljesukker
1 1/2 dl mælk
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver

Toscafyld
1 dl pistacienødder
1/2 dl pekannødder
1/2 dl mandler
100 g smør
1/2 dl piskefløde
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup

Instruktioner

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme.

Stød safran med 1 spsk. sukker i en morter. Smelt smørret i en gryde, og bland det i safransukkeret. Pisk æg, resten af sukkeret og vaniljesukker til en luftig blanding i en skål. Rør smørblandingen og mælken i.

Bland hvedemel og bagepulver i en skål, og vend det i blandingen.

Smør en springform på ca. 23 cm i diameter, og beklæd kanterne med passende strimler af bagepapir. Hæld dejen i formen, og bag kagen midt i ovnen i ca. 30-35 minutter.

Lav blandingen til toscafyldet med det samme, så den får tid til at sætte sig. Hak nødderne groft, og stil dem til side. Smelt smørret i en gryde, og tilsæt piskefløde, muscovadorørsukker og sirup. Kog blandingen under omrøring, indtil den får en gyldenbrun farve og tykner lidt. Tilsæt nødderne, og rør rundt.

Tag kagen ud af ovnen, flyt risten højere op, og øg temperaturen til 200 °C. Fordel toscafyldet på kagen, og bag den midt i ovnen i ca. 10 minutter. Hold øje med kagen, så toscafyldet ikke bliver for mørkt – det skal have en gyldenbrun farve.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.