Safranboller med kokos

40 boller

Vurdering (0 st)

Ingredienser

50 g gær
100 g smør eller margarine
5 dl mælk
1 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 g safran
2 knsp. salt
12-13 dl hvedemel

Fyld
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl kokosmel
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Pensling
Æg

Pynt
Dansukker Flormelis

Folie- eller papirforme

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret.
Tilsæt mælken, og varm op til ca. 35 °C. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, sirup, safran og salt.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter. Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Sæt formene på bageplader. Hæld dejen op i formene. Pensl med pisket æg. Lav et hul med fingeren i hver bolle, og kom fyldet i hullet. Lad bollerne hæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter. Lad dem køle af på en rist. Drys lidt flormelis over inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.