Safranboller med kokos

40 boller

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

50 g gær
100 g smør eller margarine
5 dl mælk
1 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 g safran
2 knsp. salt
12-13 dl hvedemel

Fyld
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl kokosmel
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Pensling
Æg

Pynt
Dansukker Flormelis

Folie- eller papirforme

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret.
Tilsæt mælken, og varm op til ca. 35 °C. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, sirup, safran og salt.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter. Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Sæt formene på bageplader. Hæld dejen op i formene. Pensl med pisket æg. Lav et hul med fingeren i hver bolle, og kom fyldet i hullet. Lad bollerne hæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter. Lad dem køle af på en rist. Drys lidt flormelis over inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.