Safranboller med kokos

40 boller

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

50 g gær
100 g smør eller margarine
5 dl mælk
1 dl Dansukker Sukker
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
1/2 g safran
2 knsp. salt
12-13 dl hvedemel

Fyld
100 g smør eller margarine
1 1/2 dl kokosmel
1 dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker

Pensling
Æg

Pynt
Dansukker Flormelis

Folie- eller papirforme

Instruktioner

Gæren smuldres i en skål. Smelt fedtstoffet i en kasserolle på komfuret.
Tilsæt mælken, og varm op til ca. 35 °C. Hæld det over gæren, og rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt sukker, sirup, safran og salt.

Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 20-30 minutter. Rør ingredienserne til fyldet sammen.

Sæt formene på bageplader. Hæld dejen op i formene. Pensl med pisket æg. Lav et hul med fingeren i hver bolle, og kom fyldet i hullet. Lad bollerne hæve i 20 minutter på et trækfrit sted. Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 8 minutter. Lad dem køle af på en rist. Drys lidt flormelis over inden servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.