Safran- og pistaciekarameller

Safran- og pistaciekarameller

45 stk. ca. 45 minutter
Lav dine egne karameller til jul og smag dem til med safran og pistacie. Vores safran- og pistaciekarameller kan være julens sødeste idé.
Safran- og pistaciekarameller
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 100 g smør
  • 2 dl piskefløde
  • 3 1/2 dl Dansukker Sukker
  • 1 dl Dansukker Lys Sirup
  • 2 spsk. Dansukker Glukosesirup
  • 1/2 g safrantråde
  • 50 g saltede pistacienødder, hakkede

Bland alle ingredienser bortset fra pistacienødderne i en tykbundet gryde, og lad det koge under omrøring, til massen har nået en temperatur på 125 grader, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om konsistensen er passende.

Hak imens pistacienødderne, og hæld dem i karamelmassen, når den har nået den rette temperatur. Pensl en form, ca. 18 x 25 cm, med smagsneutral olie, og hæld karamelmassen i. Lad det stå et døgn, i stuetemperatur. Skær karamellen i mindre stykker, og pak stykkerne ind i smørrebrødspapir eller cellofan.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;