Ingredienser
Grundopskrift roulade
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand
Marengssmørcreme
Rækker til ca. 2 roulader
4 store æggehvider
2 dl Dansukker Sukker
150-200 g blødt smør
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. bærpuré
2 dl valgfri sommerbær (til både puré og pynt)
Instruktioner
Grundopskrift roulade
Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det ned i dejen sammen med vandet.
Fordel dejen tyndt ud på to stykker bagepapir.
Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker.
Marengssmørcreme
Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.
Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen ved høj hastighed i ca. 5-10 minutter.
Sænk hastigheden til lav/mellem, og tilsæt blødt smør, lidt ad gangen. Lad smørret blive blandet helt sammen med marengsen, inden du tilsætter næste portion smør, og pisk, til marengsen er jævn.
Purér halvdelen af bærrene i en blender eller med en stavblender. Si gennem en finmasket si, hvis du vil undgå kerner. Vend puréen i smørcremen, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Slutresultatet skal være en luftig og jævn creme.
Tip!
Hvis cremen skiller, er det let at rette op på. Er den for kold, kan du opvarme den over vandbad et øjeblik, og pisk den sammen. Er den for varm, kan du lade skålen stå i køleskabet et stykke tid, inden du pisker igen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Pandekager
Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Lækre fastelavnsboller
Forkæl og overrask med friskbagte luksus boller med masser af cremet fyld i midten. Prøv fastelavnsboller med brun farin-remonce, karamelchokolade og hindbærglasur, med blåbærsyltetøj og mandelfyld og med lemoncurd og hvid chokolade.

Bag med citron og appelsin
Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Citrusmarmelade
Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!