Ingredienser
Grundopskrift roulade
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand
Marengssmørcreme
Rækker til ca. 2 roulader
4 store æggehvider
2 dl Dansukker Sukker
150-200 g blødt smør
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. bærpuré
2 dl valgfri sommerbær (til både puré og pynt)
Instruktioner
Grundopskrift roulade
Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det ned i dejen sammen med vandet.
Fordel dejen tyndt ud på to stykker bagepapir.
Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker.
Marengssmørcreme
Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.
Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen ved høj hastighed i ca. 5-10 minutter.
Sænk hastigheden til lav/mellem, og tilsæt blødt smør, lidt ad gangen. Lad smørret blive blandet helt sammen med marengsen, inden du tilsætter næste portion smør, og pisk, til marengsen er jævn.
Purér halvdelen af bærrene i en blender eller med en stavblender. Si gennem en finmasket si, hvis du vil undgå kerner. Vend puréen i smørcremen, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Slutresultatet skal være en luftig og jævn creme.
Tip!
Hvis cremen skiller, er det let at rette op på. Er den for kold, kan du opvarme den over vandbad et øjeblik, og pisk den sammen. Er den for varm, kan du lade skålen stå i køleskabet et stykke tid, inden du pisker igen.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.