Roulade med marengssmørcreme og vilde bær

Roulade er en skøn klassiker. Bag din egen roulade med marengssmørcreme og bær. Pynt din roulade med vilde bær, og inviter på sommerkaffe.

2 roulader

Vurdering (84 stk)

Ingredienser

Grundopskrift roulade
3 æg
2 dl Dansukker Sukker
2 dl hvedemel
2 tsk. vaniljesukker
1 1/2 tsk. bagepulver
2 spsk. kogende vand

Marengssmørcreme
Rækker til ca. 2 roulader

4 store æggehvider
2 dl Dansukker Sukker
150-200 g blødt smør
2 tsk. vaniljesukker
4 spsk. bærpuré
2 dl valgfri sommerbær (til både puré og pynt)

Instruktioner

Grundopskrift roulade
Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend det ned i dejen sammen med vandet.

Fordel dejen tyndt ud på to stykker bagepapir.

Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker.

Marengssmørcreme
Pisk æggehvider og sukker sammen i en skål over vandbad, til sukkeret er opløst.

Tag skålen fra varmen, og hæld æggehviderne i en blenderskål. Pisk marengsen ved høj hastighed i ca. 5-10 minutter.

Sænk hastigheden til lav/mellem, og tilsæt blødt smør, lidt ad gangen. Lad smørret blive blandet helt sammen med marengsen, inden du tilsætter næste portion smør, og pisk, til marengsen er jævn.
Purér halvdelen af bærrene i en blender eller med en stavblender. Si gennem en finmasket si, hvis du vil undgå kerner. Vend puréen i smørcremen, og rør forsigtigt, til blandingen er jævn. Slutresultatet skal være en luftig og jævn creme.

Tip!
Hvis cremen skiller, er det let at rette op på. Er den for kold, kan du opvarme den over vandbad et øjeblik, og pisk den sammen. Er den for varm, kan du lade skålen stå i køleskabet et stykke tid, inden du pisker igen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.