Roulade med abrikossyltetøj
Abrikossyltetøjet er aromatisk uden sidestykke og har den lækreste konsistens. Det fungerer fabelagtigt på (smørsmurte) boller, knækbrød, pandekager eller som fyld i en lagkage. Her har jeg brugt det i den skønneste og dejligt enkle roulade, en rigtig “eftermiddagskage”.
Jeg havde god tid, da jeg gik i gang med dette abrikossyltetøj og ville derfor teste, hvordan det fungerede, hvis jeg blot halverede abrikoserne i stedet for at skære dem i små tern. Dog kan man snildt reducere kogetiden, hvis man skærer abrikoserne i tern i stedet.
- Opskrift Anne au Chocolat
Ingredienser
Abrikossyltetøj
2 små syltetøjsglas
600 g abrikoser, halveret og uden kerner
400 g Syltesukker fra Dansukker
Instruktioner
Bland de halve abrikoser og syltesukker i en gryde og varm nænsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Bring så i kog, og lad det småkoge i 30-40 minutter. Rør af og til undervejs og skum af løbende. Hæld på skoldede syltetøjsglas, luk lågene og opbevar i køleskabet.
Abrikosroulade
Rouladedej
3 æg
100 g bagesukker fra Dansukker
50 g mel
25 g mandelmel
Fyld
150 g abrikossyltetøj
1 dl piskefløde
10 g flormelis fra Dansukker
Rouladedej
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Beklæd en bradepande (ca. 31 cm x 21 cm) med bagepapir eller en bageplade med bagepapir. Pisk æggene og sukker luftig i en skål i 3-5 minutter. Vend forsigtigt mel og mandelmel i. Fordel dejen jævnt på bagepapiret i bradepanden eller på bagepapiret (i ca. samme mål 31 x 21 cm). på bagepladen. Bag i ovnen i ca. 12-14 minutter, til rouladebunden er fint gylden. Vend forsigtigt bagepapiret med rouladebunden over på et rent viskestykke (så rouladens overflade vender ned mod viskestykket. Rul nænsomt rouladen sammen med viskestykket på den smalle led. Når man for-ruller bunden, undgår man, at den revner, når den rulles sammen med fyld senere. Lad den køle helt af i viskestykket.
Flødeskum
Pisk fløden til skum med flormelis.
Samling
Rul forsigtigt rouladen ud og fordel abrikossyltetøj på bunden. Fordel herefter flødeskummet på. Rul rouladen godt sammen uden at presse fyldet ud. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over (jeg samlede min om aftenen, og lod den stå på køl natten over). Drys med lidt flormelis ved servering.
- Opskrift Anne au Chocolat - anneauchocolat.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?