Roulade med abrikossyltetøj - Opskrifter

Roulade med abrikossyltetøj

Abrikossyltetøjet er aromatisk uden sidestykke og har den lækreste konsistens. Det fungerer fabelagtigt på (smørsmurte) boller, knækbrød, pandekager eller som fyld i en lagkage. Her har jeg brugt det i den skønneste og dejligt enkle roulade, en rigtig “eftermiddagskage”. Jeg havde god tid, da jeg gik i gang med dette abrikossyltetøj og ville derfor teste, hvordan det fungerede, hvis jeg blot halverede abrikoserne i stedet for at skære dem i små tern. Dog kan man snildt reducere kogetiden, hvis man skærer abrikoserne i tern i stedet.
- Opskrift Anne au Chocolat
Roulade med abrikossyltetøj
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  Abrikossyltetøj

  • 2 små syltetøjsglas
  • 600 g abrikoser, halveret og uden kerner
  • 400 g Syltesukker fra Dansukker

  Bland de halve abrikoser og syltesukker i en gryde og varm nænsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Bring så i kog, og lad det småkoge i 30-40 minutter. Rør af og til undervejs og skum af løbende. Hæld på skoldede syltetøjsglas, luk lågene og opbevar i køleskabet.

   

  Abrikosroulade
  Rouladedej
  3 æg
  100 g bagesukker fra Dansukker
  50 g mel
  25 g mandelmel

  Fyld
  150 g abrikossyltetøj
  1 dl piskefløde
  10 g flormelis fra Dansukker

  Rouladedej
  Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Beklæd en bradepande (ca. 31 cm x 21 cm) med bagepapir eller en bageplade med bagepapir. Pisk æggene og sukker luftig i en skål i 3-5 minutter. Vend forsigtigt mel og mandelmel i. Fordel dejen jævnt på bagepapiret i bradepanden eller på bagepapiret (i ca. samme mål 31 x 21 cm). på bagepladen. Bag i ovnen i ca. 12-14 minutter, til rouladebunden er fint gylden. Vend forsigtigt bagepapiret med rouladebunden over på et rent viskestykke (så rouladens overflade vender ned mod viskestykket. Rul nænsomt rouladen sammen med viskestykket på den smalle led. Når man for-ruller bunden, undgår man, at den revner, når den rulles sammen med fyld senere. Lad den køle helt af i viskestykket.

  Flødeskum
  Pisk fløden til skum med flormelis.

  Samling
  Rul forsigtigt rouladen ud og fordel abrikossyltetøj på bunden. Fordel herefter flødeskummet på. Rul rouladen godt sammen uden at presse fyldet ud. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over (jeg samlede min om aftenen, og lod den stå på køl natten over). Drys med lidt flormelis ved servering.


  ;