Roulade med abrikossyltetøj

Abrikossyltetøjet er aromatisk uden sidestykke og har den lækreste konsistens. Det fungerer fabelagtigt på (smørsmurte) boller, knækbrød, pandekager eller som fyld i en lagkage. Her har jeg brugt det i den skønneste og dejligt enkle roulade, en rigtig “eftermiddagskage”. Jeg havde god tid, da jeg gik i gang med dette abrikossyltetøj og ville derfor teste, hvordan det fungerede, hvis jeg blot halverede abrikoserne i stedet for at skære dem i små tern. Dog kan man snildt reducere kogetiden, hvis man skærer abrikoserne i tern i stedet.
- Opskrift Anne au Chocolat

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Abrikossyltetøj
2 små syltetøjsglas

600 g abrikoser, halveret og uden kerner
400 g Syltesukker fra Dansukker

Instruktioner

Bland de halve abrikoser og syltesukker i en gryde og varm nænsomt op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Bring så i kog, og lad det småkoge i 30-40 minutter. Rør af og til undervejs og skum af løbende. Hæld på skoldede syltetøjsglas, luk lågene og opbevar i køleskabet.

 

Abrikosroulade
Rouladedej
3 æg
100 g bagesukker fra Dansukker
50 g mel
25 g mandelmel

Fyld
150 g abrikossyltetøj
1 dl piskefløde
10 g flormelis fra Dansukker

Rouladedej
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Beklæd en bradepande (ca. 31 cm x 21 cm) med bagepapir eller en bageplade med bagepapir. Pisk æggene og sukker luftig i en skål i 3-5 minutter. Vend forsigtigt mel og mandelmel i. Fordel dejen jævnt på bagepapiret i bradepanden eller på bagepapiret (i ca. samme mål 31 x 21 cm). på bagepladen. Bag i ovnen i ca. 12-14 minutter, til rouladebunden er fint gylden. Vend forsigtigt bagepapiret med rouladebunden over på et rent viskestykke (så rouladens overflade vender ned mod viskestykket. Rul nænsomt rouladen sammen med viskestykket på den smalle led. Når man for-ruller bunden, undgår man, at den revner, når den rulles sammen med fyld senere. Lad den køle helt af i viskestykket.

Flødeskum
Pisk fløden til skum med flormelis.

Samling
Rul forsigtigt rouladen ud og fordel abrikossyltetøj på bunden. Fordel herefter flødeskummet på. Rul rouladen godt sammen uden at presse fyldet ud. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over (jeg samlede min om aftenen, og lod den stå på køl natten over). Drys med lidt flormelis ved servering.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Påskelækkerier

Her finder du bagværk, slik og desserter til en rigtig dejlig påskeferie.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble?

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.