Roulade, grundopskrift - Opskrifter

Roulade, grundopskrift

Roulade, grundopskrift
Bedømmelse: (189vurderinger)

Ingredienser

  • 3 æg
  • 2 dl Dansukker Sukker
  • 2 dl hvedemel
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 1 1/2 tsk. bagepulver
  • 2 spsk. kogende vand

Pisk æg og sukker, til det er hvidt og luftigt. Bland hvedemel, vaniljesukker og bagepulver, og vend denne blanding ned i massen sammen med vandet.

Bages midt i ovnen ved 250 °C i ca. 5 minutter. Læg kagen på et stykke bagepapir, der er drysset med sukker. Fordel syltetøj eller mosede bær ud over kagen. Det bliver ekstra festligt, hvis bærrene blandes med flødeskum. Rul den sammen.

Varianter
Kokosroulade. Erstat melet med 3 dl kokosmel og 3/4 dl kartoffelmel.
Chokoladeroulade. Tilsæt 2 spsk. kakao.
Nødderoulade. Erstat melet med 100 g malede hasselnødder og 2 spsk. kartoffelmel.

Forslag til fyld
• 100-150 g syltetøj, frugtmos eller marmelade
• 2 1/2 dl piskefløde, 1 tsk. vaniljesukker, 150 g friske bær
• 200 g kvark, 1 dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker, saft og revet skal fra 1 usprøjtet citron

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker

;