Rød tomatmarmelade

Denne syrlig-søde tomatmarmelade passer perfekt til ost og som tilbehør til stegt kylling eller indiske retter, hvor du ellers ville bruge mangochutney.

Vurdering (30 stk)

Ingredienser

1 kg cherrytomater
600 g Dansukker Syltesukker 
1 vaniljestang 
2 dl æblecidereddike
3 spsk. finthakket timian 
2 spsk. finthakket rosmarin 
1/4 tsk. groft salt

Instruktioner

Skær tomaterne i små tern, kom dem sammen med sukker i en gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Skru ned til svag varme, tilsæt derefter vaniljekorn og -stang og kog under låg i ca. 1 time.

Skru op til jævn varme, tag låget af og kog videre i ca. ½ time. Rør med jævne mellemrum, særligt mod slutningen, og skum evt. af med en hulske. Tilsæt æblecidereddike, krydderurter samt salt og kog ved jævn varme yderligere i ca. ½ time under jævnlig omrøring.

Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen. Hæld marmeladen på et skoldet glas og luk låget, så det slutter tæt, inden glasset stilles til afkøling.

TIP!
Syltet frugt og bær forbindes ofte med marmelade eller kompot til dessert, men eksperimenter også med at bruge det som tilbehør til kød og grøntsager.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.