Ingredienser
1 kg cherrytomater
600 g Dansukker Syltesukker
1 vaniljestang
2 dl æblecidereddike
3 spsk. finthakket timian
2 spsk. finthakket rosmarin
1/4 tsk. groft salt
Instruktioner
Skær tomaterne i små tern, kom dem sammen med sukker i en gryde og bring blandingen i kog under omrøring. Skru ned til svag varme, tilsæt derefter vaniljekorn og -stang og kog under låg i ca. 1 time.
Skru op til jævn varme, tag låget af og kog videre i ca. ½ time. Rør med jævne mellemrum, særligt mod slutningen, og skum evt. af med en hulske. Tilsæt æblecidereddike, krydderurter samt salt og kog ved jævn varme yderligere i ca. ½ time under jævnlig omrøring.
Tag gryden af varmen og fjern vaniljestangen. Hæld marmeladen på et skoldet glas og luk låget, så det slutter tæt, inden glasset stilles til afkøling.
TIP!
Syltet frugt og bær forbindes ofte med marmelade eller kompot til dessert, men eksperimenter også med at bruge det som tilbehør til kød og grøntsager.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.