Ingredienser
Rabarbersyltetøj
200 g rabarber
100 g Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje
Mørdej
150 g mel
40 g mandler
70 g Dansukker Flormelis
1 nip salt
100 g smør, koldt
1 æggeblomme
Rød glasur
200 g Dansukker Flormelis
Vand
Rød pastafarve
Hvid glasur
50 g Dansukker Flormelis
Vand
Instruktioner
Rabarbersyltetøj
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både korn og stang ned til rabarberne. Bring i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter, til rabarberne er godt bløde, og syltetøjet begynder at tykne. Lad det køle helt af.
Mørdej
Kom mel, mandelmel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca. 24 cm x 38 cm. Del dejen over i to lige store stykker på 12 cm x 38 cm. Lad dejen hvile på køl. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Kom det ene dejstykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel rabarbersyltetøj på dejstykket. Prik overfladen af det andet dejstykke med en gaffel, og læg dejstykket ovenpå rabarbersyltetøjet. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad kagen køle helt af.
Pynt
Rør flormelis, lidt vand og en anelse pastafarve sammen i en skål til en fin rød glasur og fordel den på kagen. Lad glasuren sætte sig. Skær evt. kanterne af kagen og skær derefter ud i 10 snitter. Rør den hvide glasur sammen af flormelis og lidt vand i en skål. Lav en kornet af bagepapir og kom glasuren i. Klip et lille hul, så glasuren kan komme ud og pynt hver snitte med et Dannebrogskryds.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.