Ingredienser
Rabarbersyltetøj
200 g rabarber
100 g Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje
Mørdej
150 g mel
40 g mandler
70 g Dansukker Flormelis
1 nip salt
100 g smør, koldt
1 æggeblomme
Rød glasur
200 g Dansukker Flormelis
Vand
Rød pastafarve
Hvid glasur
50 g Dansukker Flormelis
Vand
Instruktioner
Rabarbersyltetøj
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både korn og stang ned til rabarberne. Bring i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter, til rabarberne er godt bløde, og syltetøjet begynder at tykne. Lad det køle helt af.
Mørdej
Kom mel, mandelmel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca. 24 cm x 38 cm. Del dejen over i to lige store stykker på 12 cm x 38 cm. Lad dejen hvile på køl. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Kom det ene dejstykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel rabarbersyltetøj på dejstykket. Prik overfladen af det andet dejstykke med en gaffel, og læg dejstykket ovenpå rabarbersyltetøjet. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad kagen køle helt af.
Pynt
Rør flormelis, lidt vand og en anelse pastafarve sammen i en skål til en fin rød glasur og fordel den på kagen. Lad glasuren sætte sig. Skær evt. kanterne af kagen og skær derefter ud i 10 snitter. Rør den hvide glasur sammen af flormelis og lidt vand i en skål. Lav en kornet af bagepapir og kom glasuren i. Klip et lille hul, så glasuren kan komme ud og pynt hver snitte med et Dannebrogskryds.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.