Rabarbersnitter

Rabarbersnitter i festlige fødselsdagsklæder. Snitterne smager bedst samme dag, de er lavet. Men det går også fint at opbevare dem et par dage på køl.

10 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Rabarbersyltetøj
200 g rabarber
100 g Dansukker Sukker
1/2 stang vanilje

Mørdej
150 g mel
40 g mandler
70 g Dansukker Flormelis
1 nip salt
100 g smør, koldt
1 æggeblomme

Rød glasur
200 g Dansukker Flormelis
Vand
Rød pastafarve

Hvid glasur
50 g Dansukker Flormelis
Vand 

Instruktioner

Rabarbersyltetøj
Skær rabarberne i tynde skiver og kom dem i en gryde sammen med sukker. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom både korn og stang ned til rabarberne. Bring i kog, og lad det simre i ca. 5 minutter, til rabarberne er godt bløde, og syltetøjet begynder at tykne. Lad det køle helt af.

Mørdej
Kom mel, mandelmel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til et firkantet areal på ca. 24 cm x 38 cm. Del dejen over i to lige store stykker på 12 cm x 38 cm. Lad dejen hvile på køl. Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Kom det ene dejstykke over på en bageplade beklædt med bagepapir. Fordel rabarbersyltetøj på dejstykket. Prik overfladen af det andet dejstykke med en gaffel, og læg dejstykket ovenpå rabarbersyltetøjet. Bag i ovnen i ca. 20 minutter, til overfladen er fint gylden. Lad kagen køle helt af.

Pynt
Rør flormelis, lidt vand og en anelse pastafarve sammen i en skål til en fin rød glasur og fordel den på kagen. Lad glasuren sætte sig. Skær evt. kanterne af kagen og skær derefter ud i 10 snitter. Rør den hvide glasur sammen af flormelis og lidt vand i en skål. Lav en kornet af bagepapir og kom glasuren i. Klip et lille hul, så glasuren kan komme ud og pynt hver snitte med et Dannebrogskryds. 

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Hyldeblomstsaft

Herlig hyld

Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Jordbærtærte

Den herlige jordbærtid

Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Fløde-ispinde

Lav din egen is

For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Hyldeblomst Sangria

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?