Prinsessekager

4 stk.

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 strimler, ca. 5 x 15 cm, af tærtebunden

Opskrift på tærtebund
2 æg
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 spsk. hvedemel
smør eller margarine samt hvedemel til formen
Dansukker Sukker til at drysse på kagen

Vaniljecreme
1 æggeblomme
1 dl madlavningsfløde
1 spsk. kartoffelmel
1 spsk. Dansukker Flormelis
1 tsk. vaniljesukker

Flødecreme
1 dl piskefløde
1 dl vaniljecreme, se opskriften ovenfor
3/4 dl syltetøj, vælg selv din favorit

Pynt
grøn marcipan
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Tærtebund
Lav en form af folie eller bagepapir, 35 x 15 cm, og stil den på en bageplade. Pisk æg og begge slags sukker, til det er luftigt. Tilsæt hvedemelet, og rør det godt sammen. Fordel massen i formen, og bag den midt i ovnen ved 225° i ca. 5 minutter. Strø lidt sukker på kagen, inden den lægges på et stykke bagepapir. Lad den køle af.

Vaniljecreme
Bland alle ingredienser, bortset fra vaniljesukkeret, i en kasserolle, og lad blandingen simre ved svag varme, indtil cremen tykner. Lad blandingen køle af, inden vaniljesukkeret tilsættes.

Pisk fløden til et fast skum. Bland vaniljecremen i fløden. Smør syltetøj ud på tærtebunden og dernæst et tyndt lag flødecreme. Læg den anden bund oven på fyldet. Fordel resten af flødecremen på toppen. Rul marcipanen tyndt ud. Læg marcipanpladen oven på fyldet, og tryk den forsigtigt ind langs med kanten af kagen. Drys flormelis ud over marcipanen.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.