Ingredienser
Hindbærmarmelade
250 g hindbær
250 g Dansukker Syltesukker
Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl piskefløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret
Kagebund
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
Pynt
4 dl piskefløde
400 g grøn marcipan
50 g rosa marcipan
Dansukker Flormelis
Instruktioner
Start med at lave hindbærmarmeladen. Skyl bærrene og kom dem i en gryde med syltesukker, og kog dem under omrøring i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og skum grundigt af. Hæld marmeladen i et varmt, rent glas, og luk det godt. Opbevar i køleskabet.
Tilbered vaniljecremen. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom stang og korn i en gryde sammen med fløden og bring i kog. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse kraftigt i en skål, til massen er lys og luftig. Hæld fløden over æggeblandingen, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden, og bring det i kog under konstant piskning.
Tag gryden af varmen, når cremen er blevet tyk. Hæld vaniljecremen gennem en finmasket sigte i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under piskning. Sæt skålen i køleskabet.
Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Smør en rund bageform på ca. 20 cm i diameter.
Pisk æg og sukker til en luftig masse i en skål. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål. Vend det i æggeblandingen, og rør det hele til en jævn masse. Hæld den i formen.
Bag kagebunden i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad dem hvile i formen i 5 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den afkøle.
Saml kagen, når bundene og vaniljecremen er helt afkølet, og marmeladen er blevet tyk. Skær kagebunden i tre bunde. Læg en af bundene på et fad og smør dem med hindbærsyltetøj. Læg den næste bund på og smør den med vaniljecreme.
Læg den sidste bund ovenpå. Pisk fløde til flødeskum i en skål og smør det på toppen og rundt om kagen. Kom det meste af flødeskummet i midten af bunden, så det danner en bueformet forhøjning. Stil kagen på køl, mens du forbereder marcipanen.
Ælt den grønne marcipan, til den er blød, og brug en kagerulle til at rulle den ud til ca. 3-4 mm tykkelse og større end selve kagen. Brug flormelis, hvis marcipanen klistrer. Vend marcipanlåget over kagen, og form det med hænderne rundt om kagen. Klip kanterne til, så de bliver lige.
Brug overskydende marcipan til blade. Skær forsigtigt med en kniv for at lave et mønster på bladene. Ælt den lyserøde marcipan og rul den til små kugler. Læg kuglerne i en plastikpose, så de har plastik på begge sider. Tryk kuglerne ud med fingeren, så der dannes små tynde blade. Rul bladene sammen og læg dem oven på hinanden, så de danner en rose.
Pynt kagen med blade, roser og drys med flormelis.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?