Prinsessekage

Prinsessekage - Prinsesstårta – er en svensk klassiker og en skøn lagkage med luftig bund, frisk hindbærmarmelade, fyldig vaniljecreme og flødeskum dækket af grøn marcipan. Kagen pyntes med smukke marcipanroser.

Vurdering (43 stk)

Ingredienser

Hindbærmarmelade
250 g hindbær
250 g Dansukker Syltesukker

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl piskefløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret

Kagebund
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Pynt
4 dl piskefløde
400 g grøn marcipan
50 g rosa marcipan
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Start med at lave hindbærmarmeladen. Skyl bærrene og kom dem i en gryde med syltesukker, og kog dem under omrøring i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og skum grundigt af. Hæld marmeladen i et varmt, rent glas, og luk det godt. Opbevar i køleskabet.

Tilbered vaniljecremen. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom stang og korn i en gryde sammen med fløden og bring i kog. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse kraftigt i en skål, til massen er lys og luftig. Hæld fløden over æggeblandingen, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden, og bring det i kog under konstant piskning.

Tag gryden af varmen, når cremen er blevet tyk. Hæld vaniljecremen gennem en finmasket sigte i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under piskning. Sæt skålen i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Smør en rund bageform på ca. 20 cm i diameter.

Pisk æg og sukker til en luftig masse i en skål. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål. Vend det i æggeblandingen, og rør det hele til en jævn masse. Hæld den i formen.

Bag kagebunden i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad dem hvile i formen i 5 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den afkøle.

Saml kagen, når bundene og vaniljecremen er helt afkølet, og marmeladen er blevet tyk. Skær kagebunden i tre bunde. Læg en af bundene på et fad og smør dem med hindbærsyltetøj. Læg den næste bund på og smør den med vaniljecreme.

Læg den sidste bund ovenpå. Pisk fløde til flødeskum i en skål og smør det på toppen og rundt om kagen. Kom det meste af flødeskummet i midten af bunden, så det danner en bueformet forhøjning. Stil kagen på køl, mens du forbereder marcipanen.

Ælt den grønne marcipan, til den er blød, og brug en kagerulle til at rulle den ud til ca. 3-4 mm tykkelse og større end selve kagen. Brug flormelis, hvis marcipanen klistrer. Vend marcipanlåget over kagen, og form det med hænderne rundt om kagen. Klip kanterne til, så de bliver lige.

Brug overskydende marcipan til blade. Skær forsigtigt med en kniv for at lave et mønster på bladene. Ælt den lyserøde marcipan og rul den til små kugler. Læg kuglerne i en plastikpose, så de har plastik på begge sider. Tryk kuglerne ud med fingeren, så der dannes små tynde blade. Rul bladene sammen og læg dem oven på hinanden, så de danner en rose.

Pynt kagen med blade, roser og drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkersaltet laks med thai urter

Få mere smag med sukker i det salte køkken

Oplev gastronomiens lille hemmelighed med seks spændende opskrifter.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!

Vafler med saltkaramel, banan og bær

Sprøde og lækre vafler

Hvem elsker ikke vafler, sprøde og lækre, med flødeskum og hjemmelavet syltetøj. Find ny inspiration her - mange forskellige smagsvarianter og ideer til toppings.

Bradepandekage: Blondies med stikkelsbærsyltetøj

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.

Citrusmarmelade med safran

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Brownie med mælkechokolade ganache og pekannødder

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.