Prinsessekage

Prinsessekage - Prinsesstårta – er en svensk klassiker og en skøn lagkage med luftig bund, frisk hindbærmarmelade, fyldig vaniljecreme og flødeskum dækket af grøn marcipan. Kagen pyntes med smukke marcipanroser.

Vurdering (47 stk)

Ingredienser

Hindbærmarmelade
250 g hindbær
250 g Dansukker Syltesukker

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl piskefløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse
25 g smør, stuetempereret

Kagebund
4 æg
2 dl Dansukker Sukker
1 dl hvedemel
1 dl kartoffelmel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Pynt
4 dl piskefløde
400 g grøn marcipan
50 g rosa marcipan
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Start med at lave hindbærmarmeladen. Skyl bærrene og kom dem i en gryde med syltesukker, og kog dem under omrøring i 5 minutter. Tag gryden af varmen, og skum grundigt af. Hæld marmeladen i et varmt, rent glas, og luk det godt. Opbevar i køleskabet.

Tilbered vaniljecremen. Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og kom stang og korn i en gryde sammen med fløden og bring i kog. Pisk æggeblommer, sukker, vaniljesukker og majsstivelse kraftigt i en skål, til massen er lys og luftig. Hæld fløden over æggeblandingen, mens du pisker. Hæld det hele tilbage i gryden, og bring det i kog under konstant piskning.

Tag gryden af varmen, når cremen er blevet tyk. Hæld vaniljecremen gennem en finmasket sigte i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under piskning. Sæt skålen i køleskabet.

Forvarm ovnen til 175 °C, over- og undervarme. Smør en rund bageform på ca. 20 cm i diameter.

Pisk æg og sukker til en luftig masse i en skål. Bland hvedemel, kartoffelmel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en anden skål. Vend det i æggeblandingen, og rør det hele til en jævn masse. Hæld den i formen.

Bag kagebunden i den nederste del af ovnen i ca. 40 minutter. Lad dem hvile i formen i 5 minutter. Vend kagen ud på en rist, og lad den afkøle.

Saml kagen, når bundene og vaniljecremen er helt afkølet, og marmeladen er blevet tyk. Skær kagebunden i tre bunde. Læg en af bundene på et fad og smør dem med hindbærsyltetøj. Læg den næste bund på og smør den med vaniljecreme.

Læg den sidste bund ovenpå. Pisk fløde til flødeskum i en skål og smør det på toppen og rundt om kagen. Kom det meste af flødeskummet i midten af bunden, så det danner en bueformet forhøjning. Stil kagen på køl, mens du forbereder marcipanen.

Ælt den grønne marcipan, til den er blød, og brug en kagerulle til at rulle den ud til ca. 3-4 mm tykkelse og større end selve kagen. Brug flormelis, hvis marcipanen klistrer. Vend marcipanlåget over kagen, og form det med hænderne rundt om kagen. Klip kanterne til, så de bliver lige.

Brug overskydende marcipan til blade. Skær forsigtigt med en kniv for at lave et mønster på bladene. Ælt den lyserøde marcipan og rul den til små kugler. Læg kuglerne i en plastikpose, så de har plastik på begge sider. Tryk kuglerne ud med fingeren, så der dannes små tynde blade. Rul bladene sammen og læg dem oven på hinanden, så de danner en rose.

Pynt kagen med blade, roser og drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.