Pistaciekarameller

Pistaciekarameller kan være julens absolut bedste lækkerier. Smag karamellerne til med pistacienødder, så du får seje karameller med skønt nøddeknas.

45 stk.

ca. 45 minutter

Vurdering (2 stk)

Ingredienser

100 g smør
2 dl piskefløde
3 1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
1 dl Dansukker ØKO Lys Sirup
2 spsk. Dansukker Glukosesirup
50 g saltede pistacienødder, hakkede

Instruktioner

Bland alle ingredienser bortset fra pistacienødderne i en tykbundet gryde, og lad det koge under omrøring, til massen har nået en temperatur på 125 grader, eller dryp lidt af massen i et glas med koldt vand for at se, om konsistensen er passende.

Hak imens pistacienødderne, og hæld dem i karamelmassen, når den har nået den rette temperatur. Pensl en form, ca. 18 x 25 cm, med smagsneutral olie, og hæld karamelmassen i. Lad det stå et døgn, i stuetemperatur. Skær karamellen i mindre stykker, og pak stykkerne ind i smørrebrødspapir eller cellofan.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.