Ingredienser
200 g blødt smør
200 g Dansukker Sukker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. fintmalet hvid peber
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
¾ dl piskefløde
400 g hvedemel
Instruktioner
Pisk smør og sukker sammen til det er lyst og luftigt. Tilsæt fløden og rør godt sammen. Bland alle krydderier, bagepulver og natron i en skål, og rør det i smørblandingen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er fast, men stadig smidig. Del dejen i portioner, og rul hver portion til stænger i cirka lillefinger-tykkelse og skær i små stykker på cirka 1 cm.
Tænd ovnen på 200°C. Fordel pebernødderne på bageplader med bagepapir. Der skal være lidt afstand mellem kagerne. Bag dem midt i den forvarmede ovn i cirka 10–12 minutter til de er let gyldne (hold øje med at de ikke bliver for mørke). Flyt pebernødderne over på en rist og lad dem køle helt af.
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Blommer i sæson
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.