Peberkagehus

Peberkagehus
Bedømmelse: (97 vurderinger)

Ingredienser

2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør
1 stort æg
2 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
ca. 8 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver


Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen, og lad det køle af. Rør ægget i. Opløs bagepulveret i lidt vand, og rør det i sammen med krydderierne. Tilsæt melet, og rør dejen godt sammen. Lad den hvile natten over.

Download peberkagehuset som pdf-fil her. Tegn en skabelon af de forskellige husdele på kraftig karton eller plast. Stil ovnen på 175 °C.

Rul dejen ud på bagepapir til ca. 3 mm tykkelse. Læg skabelonerne på dejen, og skær de forskellige dele ud. Fjern den overflødige dej. Skær eventuelt huller til vinduerne, men det er nemmere at markere vinduerne ved at sprøjte med glasur.

De store dele bages midt i ovnen i 10-15 minutter, de mindre dele 5-7 minutter. Læg skabelonen på de bagte dele for at kontrollere, at målene passer. Skær eventuelt kanterne til, så de er lige.

Når delene er kolde, sættes de sammen med glasur. Sæt huset sammen for sig, taget for sig og skorstenen for sig. Når glasuren er stivnet på de forskellige dele, sættes taget på huset, og skorstenen "mures" fast.
 

Glasur til peberkagehus
1 æggehvide (pasteuriseret)
1/2 tsk eddike
3 1/2 - 4 dl Dansukker Flormelis

Pisk alle ingredienser sammen til en stiv masse med el-pisker. Anvend glasuren til at bygge og udsmykke dit kagehus.

Se film: Sådan laver du glasur

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker