Peberkagehus

Vurdering (366 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 dl Dansukker Lys Sirup
2 1/4 dl Dansukker Sukker
200 g smør
1 stort æg
2 tsk. stødte nelliker
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. stødt kanel
ca. 8 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver

Instruktioner

Smelt smør, sukker og sirup. Rør det sammen, og lad det køle af. Rør ægget i. Opløs bagepulveret i lidt vand, og rør det i sammen med krydderierne. Tilsæt melet, og rør dejen godt sammen. Lad den hvile natten over.

Download peberkagehuset som pdf-fil her. Tegn en skabelon af de forskellige husdele på kraftig karton eller plast. Stil ovnen på 175 °C.

Rul dejen ud på bagepapir til ca. 3 mm tykkelse. Læg skabelonerne på dejen, og skær de forskellige dele ud. Fjern den overflødige dej. Skær eventuelt huller til vinduerne, men det er nemmere at markere vinduerne ved at sprøjte med glasur.

De store dele bages midt i ovnen i 10-15 minutter, de mindre dele 5-7 minutter. Læg skabelonen på de bagte dele for at kontrollere, at målene passer. Skær eventuelt kanterne til, så de er lige.

Når delene er kolde, sættes de sammen med glasur. Sæt huset sammen for sig, taget for sig og skorstenen for sig. Når glasuren er stivnet på de forskellige dele, sættes taget på huset, og skorstenen "mures" fast.
 

Glasur til peberkagehus
1 æggehvide (pasteuriseret)
1/2 tsk eddike
3 1/2 - 4 dl Dansukker Flormelis

Pisk alle ingredienser sammen til en stiv masse med el-pisker. Anvend glasuren til at bygge og udsmykke dit kagehus.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.