Peberkagedrivhus

Peberkagedrivhus

ca. 5 timer
Lav dit eget drivhus af peberkagedej til at have stående indendørs. Imponer familie og venner med dette lækre peberkagedrivhus.
Peberkagedrivhus
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Peberkagedej

    • 2 1/4 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • 5 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
    • 400 g smør
    • 3 æg
    • 2 l hvedemel
    • 2 tsk. natron
    • 2 spsk. (evt. lidt mere) stødt kanel
    • 2 spsk. (evt. lidt mere) stødt nellike
    • 2 tsk. stødt ingefær
    • En smule salt

    Tør karamel til samling af hus

    • 4 dl Dansukker Økologisk Sukker

    Vinduer

    • 22 blade husblas

    Glasur

    • 3 æggehvider
    • 10-13 1/2 dl Dansukker Økologisk Flormelis

    Smelt sukker, sirup og smør sammen i en gryde, og lad det køle helt af.

    Pisk æggene i med håndkraft.

    Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og hæld den våde blanding til peberkagedejen ned i midten. Rør først dejen sammen med en træske, og ælt derefter dejen med håndkraft i nogle minutter.

    Del dejen i seks dele, og tryk dem flade. Pak dem omhyggeligt ind i husholdningsfilm, og lad dem hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

    Forvarm ovnen til 175°C.

    Rul dejen ud i et rektangel, og skær ca. 1 cm uden om skabelonen (eftersom
    kagen trækker sig lidt sammen i ovnen). Læg ikke stykker af forskellig størrelse på samme plade, da bagetiden varierer efter størrelse.

    Tag stykkerne ud af ovnen, når de er gyldenbrune. Skær forsigtigt vinduerne og vinduesrammerne ud, imens stykkerne er varme, og lad dem køle af.

    Samling med karamel: Find et skærebræt eller et fad til at bygge huset på. Varm en stegepande op til middelhøj varme. Strø sukker på i tynde lag, til det smelter, og fortsæt, til alt sukkeret er smeltet til ravfarvet karamel. Rør med jævne mellemrum med en træske, og skru ned på den lavest mulige temperatur.

    Begynd med at sætte vinduerne i, dvs. husblasbladene. Start med de 16 stykker, der tilsammen udgør taget på drivhuset. Dryp karamel rundt om vinduespartiet, og tryk derefter husblasbladet forsigtigt fast uden at røre ved karamellen. Gør det samme med resten af vinduerne.

    Saml derefter en gavl og en sidevæg ved at dryppe karamel på siderne og sætte dem sammen. Gavlen skal være yderst. Det er lettest at være to om at samle huset.

    Dyp den korte side af den modsatte gavl i karamellen, og sæt den fast på samme sidevæg. Nu har du en hesteskoform, der er stabil. Pynt eventuelt med en lyskæde (LED) og nogle grønne krukker, og træk ledningen så langt ud, at den kan nå dit udtag.

    Dyp den anden sidevægs korte sider i karamellen, og lim dem fast på gavlene.

    Sæt derefter dørene på, så de står halvt åbent. Sæt vinduerne fast foroven, og brug indersiden som støtte til at holde tagvinduerne åbne.

    Glasur: Pisk æggehvide og flormelis sammen til en fast marengsmasse i en skål. Sprøjt luftige snekanter langs med gavlene og i de nederste vinduespartier. 

    Skabelonerne finder du her »

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;