Peberkagedrivhus

Lav dit eget drivhus af peberkagedej til at have stående indendørs. Imponer familie og venner med dette lækre peberkagedrivhus.

ca. 5 timer

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Peberkagedej
2 ¼ dl Dansukker Økologisk Sukker
5 dl Dansukker Økologisk Lys Sirup
400 g smør
3 æg
2 l hvedemel
2 tsk. natron
2 spsk. (evt. lidt mere) stødt kanel
2 spsk. (evt. lidt mere) stødt nellike
2 tsk. stødt ingefær
En smule salt

Tør karamel til samling af hus
4 dl Dansukker Økologisk Sukker

Vinduer
22 blade husblas

Glasur
3 æggehvider
10-13 ½ dl Dansukker Økologisk Flormelis

Instruktioner

Smelt sukker, sirup og smør sammen i en gryde, og lad det køle helt af.

Pisk æggene i med håndkraft.

Bland alle de tørre ingredienser i en skål, og hæld den våde blanding til peberkagedejen ned i midten. Rør først dejen sammen med en træske, og ælt derefter dejen med håndkraft i nogle minutter.

Del dejen i seks dele, og tryk dem flade. Pak dem omhyggeligt ind i husholdningsfilm, og lad dem hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.

Forvarm ovnen til 175°C.

Rul dejen ud i et rektangel, og skær ca. 1 cm uden om skabelonen (eftersom
kagen trækker sig lidt sammen i ovnen). Læg ikke stykker af forskellig størrelse på samme plade, da bagetiden varierer efter størrelse.

Tag stykkerne ud af ovnen, når de er gyldenbrune. Skær forsigtigt vinduerne og vinduesrammerne ud, imens stykkerne er varme, og lad dem køle af.

Samling med karamel: Find et skærebræt eller et fad til at bygge huset på. Varm en stegepande op til middelhøj varme. Strø sukker på i tynde lag, til det smelter, og fortsæt, til alt sukkeret er smeltet til ravfarvet karamel. Rør med jævne mellemrum med en træske, og skru ned på den lavest mulige temperatur.

Begynd med at sætte vinduerne i, dvs. husblasbladene. Start med de 16 stykker, der tilsammen udgør taget på drivhuset. Dryp karamel rundt om vinduespartiet, og tryk derefter husblasbladet forsigtigt fast uden at røre ved karamellen. Gør det samme med resten af vinduerne.

Saml derefter en gavl og en sidevæg ved at dryppe karamel på siderne og sætte dem sammen. Gavlen skal være yderst. Det er lettest at være to om at samle huset.

Dyp den korte side af den modsatte gavl i karamellen, og sæt den fast på samme sidevæg. Nu har du en hesteskoform, der er stabil. Pynt eventuelt med en lyskæde (LED) og nogle grønne krukker, og træk ledningen så langt ud, at den kan nå dit udtag.

Dyp den anden sidevægs korte sider i karamellen, og lim dem fast på gavlene.

Sæt derefter dørene på, så de står halvt åbent. Sæt vinduerne fast foroven, og brug indersiden som støtte til at holde tagvinduerne åbne.

Glasur: Pisk æggehvide og flormelis sammen til en fast marengsmasse i en skål. Sprøjt luftige snekanter langs med gavlene og i de nederste vinduespartier. 

Skabelonerne finder du her »

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.