Pavlovamarengs med hindbærcurd

ca. 8 portioner 2 timer
Byd dine gæster på en luksuriøs og lækker pavlovamarengs med hindbærcurd. En dessert, der er en god blanding af den søde pavlovamarengs og den friske hindbærcurd.
Pavlovamarengs med hindbærcurd
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Pavlova

    • 4 æggehvider
    • 2 1/2 dl Dansukker Bagesukker
    • 1 tsk. vaniljesukker
    • 1 spsk. maizenamel
    • 1 tsk. æblecidereddike

    Hindbærcurd

    • 250 g hindbær
    • 1 æg
    • 1 1/4 dl Dansukker Syltesukker
    • 25 g blødt smør

    Pynt

    • 3 dl piskefløde
    • Friske hindbær

    Sæt ovnen på 125 °C.

    Pisk æggehviderne til fast skum, og tilsæt halvdelen af sukkeret under omrøring. Tilsæt resten af sukkeret og vaniljesukkeret efter 5 minutter, og pisk i yderligere 5 minutter.

    Rør maizena og æblecidereddike i. Kom pavlovaen på en bageplade med bagepapir og spred den ud. Bages i ovnen i ca. 1 1/2 time. Den skal være sej i midten. Sluk for ovnen, og lad bagepladen blive stående.

    Lav hindbærcurden. Pres hindbærrene gennem en finmasket si. Pisk æggene, og rør hindbærrene i. Hæld blandingen gennem en finmasket si ned i en tykbundet kasserolle. Tilsæt syltesukker, og lad det simre under omrøring i 2–3 minutter.

    Tag kasserollen af varmen, og tilsæt smørret. Sæt kasserollen i en skål med koldt vand, og pisk med en håndmikser, indtil hindbærcurden er kølet af. Hæld op i et rengjort glas, og stil i køleskab til afkøling.

    Pisk fløden til et luftigt skum. Læg pavlovaen på et fad, og kom flødeskum på. Fordel hindbærcurden hen over, og kom friske bær på.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker