Pavlova

ca. 8 portioner 2 timer
Pavlova
Bedømmelse: (315 vurderinger)

Ingredienser

  • 6 æggehvider
  • 1/2 knivspids salt
  • 5 dl Dansukker Bagesukker
  • 2 tsk eddike
  • 1 tsk vaniljesukker

Fyld

  • 3 dl piskefløde
  • 300 g frugter eller bær efter eget valg

Pisk æggehvider og salt til en fast skum. Pisk 3/4 af bagesukkeret i, og fortsæt med at piske, indtil massen er stiv. Vend vaniljesukker, eddike og resten af bagesukkeret i.

Klip en cirkel på ca. 30 cm i diameter ud af et stykke bagepapir. Fugt papiret med vand, og læg det på en plade. Læg marengsen op på papiret med en ske et stykke inde på papiret. Bages midt i ovnen ved 100 °C i ca. 1 1/2 time. Kagen skal være tør udvendig og sej indeni.

Fjern papiret, og lad kagen køle af på en rist. Pisk fløden stiv, og læg den på kagen lige inden servering. Pynt med frugter eller bær efter eget valg.

Opskriften er udarbejdet af

Dansukker