Pandekager med æblekompot og citronfløde

4 portioner

45 minutter

Vurdering (428 stk)

Ingredienser

3 æg
2 dl mælk
1 1/2 dl hvedemel
1/2 tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
2 dl fløde, valgfrit fedtindhold

Kompot
4 æbler
1 dl vand
1/2 dl friskpresset citronsaft
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 knsp. stødt kardemomme

Pynt
1 dl hakkede valnødder
1 spsk. Dansukker Perlesukker

Citronfløde
1 1/2 dl piskefløde
Saft og revet skal fra 1/4 usprøjtet citron
2 tsk. Dansukker Flormelis

Smør eller margarine til bagning

Instruktioner

Begynd med at piske fløden til et fast skum. Tilsæt citronsaft og -skal samt flormelis. Stil det i køleskab indtil serveringen. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker. Bland æblestykker, vand, citronsaft og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til æblestykkerne er møre. Tilsæt vaniljesukker og kardemomme. Pisk æg og mælk let sammen. Tilsæt hvedemel, salt og vaniljesukker, og bland det godt. Tilsæt fløden, og lad det stå i 10 minutter. Bland de hakkede valnødder sammen med perlesukker. Bag tynde pandekager, som lægges op på asietter. Drys lidt af valnøddeblandingen over pandekagerne, og læg en skefuld kompot og citronfløde ved siden af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred kærlighed på Valentinsdag

Inviter til kaffe med noget ekstra godt, som både er en fryd for øjne og gane. Og din valentin bliver garanteret glad.

Fastelavn

Nu er det snart fastelavn, for mange betyder det udklædning og slå katten af tønden, men vigtigst af alt er nok fastelavns bollerne.

Pandekager

Nu er det tid til at bage pandekager, vi har samlet opskrifter på forskellige pandekager samt opskrifter på det gode tilbehør hjemmelavet syltetøj.

Citrus marmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig.

Varmer dejligt, når det er koldt

En varm drik er dejligt på alle årstider i vores skiftende nordiske klima. Men først og fremmest er det dejligt at varme sig på når vinteren sætter ind med frost og sne.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.