Pandekager med æblekompot og citronfløde

Pandekager er vel livet? Byd på nybagte pandekager sammen med hjemmelavet æblekompot og citronfløde. Sikken morgenmad!

4 portioner

45 minutter

Vurdering (446 stk)

Ingredienser

3 æg
2 dl mælk
1 1/2 dl hvedemel
1/2 tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
2 dl fløde, valgfrit fedtindhold

Kompot
4 æbler
1 dl vand
1/2 dl friskpresset citronsaft
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 knsp. stødt kardemomme

Pynt
1 dl hakkede valnødder
1 spsk. Dansukker Perlesukker

Citronfløde
1 1/2 dl piskefløde
Saft og revet skal fra 1/4 usprøjtet citron
2 tsk. Dansukker Flormelis

Smør eller margarine til bagning

Instruktioner

Begynd med at piske fløden til et fast skum. Tilsæt citronsaft og -skal samt flormelis. Stil det i køleskab indtil serveringen. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker. Bland æblestykker, vand, citronsaft og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til æblestykkerne er møre. Tilsæt vaniljesukker og kardemomme. Pisk æg og mælk let sammen. Tilsæt hvedemel, salt og vaniljesukker, og bland det godt. Tilsæt fløden, og lad det stå i 10 minutter. Bland de hakkede valnødder sammen med perlesukker. Bag tynde pandekager, som lægges op på asietter. Drys lidt af valnøddeblandingen over pandekagerne, og læg en skefuld kompot og citronfløde ved siden af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Sommerlagkage

Kager til forårets festligheder

Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder?

Mandelkage med rabarber

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Kaffe og kager

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.