Pandekager med æblekompot og citronfløde

4 portioner

45 minutter

Vurdering (431 stk)

Ingredienser

3 æg
2 dl mælk
1 1/2 dl hvedemel
1/2 tsk. salt
1 spsk. vaniljesukker
2 dl fløde, valgfrit fedtindhold

Kompot
4 æbler
1 dl vand
1/2 dl friskpresset citronsaft
2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. vaniljesukker
2 knsp. stødt kardemomme

Pynt
1 dl hakkede valnødder
1 spsk. Dansukker Perlesukker

Citronfløde
1 1/2 dl piskefløde
Saft og revet skal fra 1/4 usprøjtet citron
2 tsk. Dansukker Flormelis

Smør eller margarine til bagning

Instruktioner

Begynd med at piske fløden til et fast skum. Tilsæt citronsaft og -skal samt flormelis. Stil det i køleskab indtil serveringen. Skræl æblerne, fjern kernehuset, og skær dem i mindre stykker. Bland æblestykker, vand, citronsaft og sukker i en kasserolle, og lad det simre, til æblestykkerne er møre. Tilsæt vaniljesukker og kardemomme. Pisk æg og mælk let sammen. Tilsæt hvedemel, salt og vaniljesukker, og bland det godt. Tilsæt fløden, og lad det stå i 10 minutter. Bland de hakkede valnødder sammen med perlesukker. Bag tynde pandekager, som lægges op på asietter. Drys lidt af valnøddeblandingen over pandekagerne, og læg en skefuld kompot og citronfløde ved siden af.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.