Pære bavaroise

6 portioner

Vurdering (1 stk)

Ingredienser

Mudderkagebund
100 g smør
2½ dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 æg
1½ dl hvedemel
2 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker

Pærebavaroise
½ dl fløde
½ dl mælk
½ dl Dansukker Sukker
2 æggeblommer
½ dl pærepuré
¼ dl vand
1 dråbe grøn frugtfarve
1½ blad husblas
1¼ dl letpisket fløde

Pæregelé
1 dl Dansukker Syltesukker
1 dl pæresaft
1 spsk. citronsaft

Instruktioner

Mudderkagebund
Sæt ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en kasserolle.
Rør det lyse muscovadorørsukker og æggene i, og bland godt.
Sigt de øvrige ingredienser i, og vend dem i dejen.
Hæld dejen op i en smurt og meldrysset form, ca. 22 cm i diameter.
Bages midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Lad køle af.
Tag seks udstikkere på 4-6 cm i diameter, og tryk dem ned i kagen. Lad kagen sidde i formene (resten af kagen kan spises, som den er!).

Pærebavaroise
Udblød husblassen i koldt vand.
Giv fløde, mælk og sukker et opkog.
Kom æggeblommerne i under omrøring, og varm det op til 83 grader.
Hæld flødeblandingen i en kold skål, og tilsæt pærepuré, vand og lidt frugtfarve.
Tag husblassen op, og klem vandet ud. Tilsæt pæreblandingen, og bland godt.
Dæk til med husholdningsfilm, og køl ned til 15 grader.
Vend den letpiskede fløde i pæreblandingen lidt ad gangen under omrøring (ikke for hurtigt, da blandingen ellers kan skille).
Fordel jævnt over de seks bunde, og stil dem i fryseren, gerne natten over.

Pæregelé
Bland det hele sammen i en kasserolle, og kog blandingen i 3 minuter.
Lad det køle lidt af. Fordel geléen over pærebavaroisen, og kom det i fryseren i et par timer.

Opskrift Linnea Andrae, Tyresö, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.