Ingredienser
Mudderkagebund
100 g smør
2½ dl Dansukker Lys Muscovadorørsukker
2 æg
1½ dl hvedemel
2 spsk. kakao
1 spsk. vaniljesukker
Pærebavaroise
½ dl fløde
½ dl mælk
½ dl Dansukker Sukker
2 æggeblommer
½ dl pærepuré
¼ dl vand
1 dråbe grøn frugtfarve
1½ blad husblas
1¼ dl letpisket fløde
Pæregelé
1 dl Dansukker Syltesukker
1 dl pæresaft
1 spsk. citronsaft
Instruktioner
Mudderkagebund
Sæt ovnen på 175 grader.
Smelt smørret i en kasserolle.
Rør det lyse muscovadorørsukker og æggene i, og bland godt.
Sigt de øvrige ingredienser i, og vend dem i dejen.
Hæld dejen op i en smurt og meldrysset form, ca. 22 cm i diameter.
Bages midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Lad køle af.
Tag seks udstikkere på 4-6 cm i diameter, og tryk dem ned i kagen. Lad kagen sidde i formene (resten af kagen kan spises, som den er!).
Pærebavaroise
Udblød husblassen i koldt vand.
Giv fløde, mælk og sukker et opkog.
Kom æggeblommerne i under omrøring, og varm det op til 83 grader.
Hæld flødeblandingen i en kold skål, og tilsæt pærepuré, vand og lidt frugtfarve.
Tag husblassen op, og klem vandet ud. Tilsæt pæreblandingen, og bland godt.
Dæk til med husholdningsfilm, og køl ned til 15 grader.
Vend den letpiskede fløde i pæreblandingen lidt ad gangen under omrøring (ikke for hurtigt, da blandingen ellers kan skille).
Fordel jævnt over de seks bunde, og stil dem i fryseren, gerne natten over.
Pæregelé
Bland det hele sammen i en kasserolle, og kog blandingen i 3 minuter.
Lad det køle lidt af. Fordel geléen over pærebavaroisen, og kom det i fryseren i et par timer.
Opskrift Linnea Andrae, Tyresö, Sverige
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Bag med sommerens bær
Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?