Påskesalat

Forkæl dig selv med en lækker påskesalat med laks, friske salatblade, asparges og rejer, serveret med en cremet dildsauce. Perfekt til en let og velsmagende middag!

4 portioner

Vurdering (1 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

2 laksefileter á 125 g
1 l vand
2 tsk. salt
1 spsk. Dansukker Sukker
10 hvide peberkorn
1/2 l blandede salatblade
100 g dybfrosne grønne asparges
100 g ferskrøget laks
250 g rejer med skal, dybfrosne eller friske
4 hårdkogte æg

Sauce
3 spsk. mayonnaise
1 1/2 dl cremefraiche
2 knsp salt
2 knsp hvid peber
1/2 tsk. Colmans sennepspulver
2-3 tsk. Dansukker Flormelis
1/2 dl finthakket dild
1/2 dl finthakket persille
1 finthakket salatløg

Pynt
frisk dild

Instruktioner

Skyl laksefileterne i koldt vand. Hæld vand, salt, sukker og peberkorn i en gryde, og lad blandingen koge op. Læg laksefileterne i, og lad det koge op igen. Tag gryden af varmen, og lad det stå i 15-20 minutter.

Skyl salaten, og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fordel salaten i fire portionsskåle eller på fire asietter. Skær laksen ud i stykker, som fordeles i skålene/på asietterne.

Kog en liter vand op i en gryde, tilsæt en teskefuld salt, og læg aspargesene i. Tag gryden af varmen, og lad den stå i 5 minutter. Skær aspargesene i mindre stykker.

Pil æggene og rejerne. Skær æggene i både. Skær den røgede laks i strimler. Fordel asparges, æg, rejer og laksestrimler i skålene eller på asietterne. Bland alle ingredienserne til saucen sammen. Hæld lidt sauce over salaten. Pynt med et par dildkviste. Serveres med brød.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.