4 æggehvider
2 1/2 dl Dansukker Sukker
1 spsk. maizenamel
1 tsk. hvidvinseddike
Fyld
1/2 + 2 dl piskefløde
3 dl lemoncurd (se opskrift)
Sauce
4 passionsfrugter
1 dl vand
1 tsk. friskpresset citronsaft
4 spsk. Dansukker Syltesukker
Pynt
Abrikoser
Pisk æggehviderne stive med en håndmikser. Tilsæt halvdelen af sukkeret under fortsat piskning ved høj hastighed. Tilsæt resten af sukkeret, og pisk i yderligere 5 minutter. Tilsæt maizenamel og hvidvinseddike og bland godt. Bred dejen ud i en cirkel, ca. 30 cm i diameter, på et stykke smurt og melet bagepapir. Byg kanterne lidt op ved hjælp af en dejskraber, så der bliver en fordybning i midten. Bages midt i ovnen ved 150 °C i 75 minutter. Sluk ovnen, og lad kagen blive stående, til den er helt kold.
Rør lemoncurden ud i en halv deciliter piskefløde. Resten af fløden piskes til et fast skum. Vend lemoncurd-blandingen i flødeskummet.
Halvér passionsfrugterne, og skrab kernerne ud. Bland alle ingredienserne til saucen i en gryde, og lad det simre i 2 minutter. Stilles til afkøling. Fyld lemoncurd-fløden i pavlovaen. Læg abrikoserne på. Kringl saucen over, og server straks.
Opskriften er udarbejdet af