Påskelagkage

Ca. 10 stykker

PT1H

2 timer og 20 min.

Vurdering (386 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Hindbærbund
4 æg
4 dl Dansukker Bagesukker
1 dl hindbær, ca. 100 g
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Citroncreme
200 g hvid chokolade
250 g smør, stuetemperatur
3 1/2-4 dl Dansukker Flormelis
300 g friskost
skallen af 1-2 citroner, usprøjtede

Glasur
4 - 5 dl Dansukker Flormelis

Valgfri smagstilsætning til glasur
saften af 3 passionsfrugter eller
2-3 spsk. friskpresset citronsaft eller
150 g mango blendet
evt. gul frugtfarve

Dekoration
hvid chokolade, høvlet
påskeæg
spiselige blomster

Instruktioner

Start med hindbærbundene. Stil ovnen på 175 °C.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i nogle minutter. Passer hindbærerne igennem en fintmasket si, og hæld saften i ægge- og sukkerblandingen.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og vend det i dejen.

Hæld dejen i to smurte forme med løs bund, 16-18 cm i diameter. Bag bundene nederst i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad bundene køle af på en rist.

Lav citroncremen. Smelt hvid chokolade over et vandbad. Lad dem køle af.

Pisk smørret, og tilsæt den afkølede chokolade. Pisk flormelis og friskost sammen i en separat skål. Tilsæt smørblandingen.

Riv citronskal i, og stil cremen koldt.

Del hver bund i to, og læg den ene på et fad. Fordel et lag citroncreme over bunden, og læg den næste bund på. Smør et lag citroncreme på, og gentag. Læg den øverste bund på, og fordel et tyndt lag citroncreme over hele kagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den kan sætte sig.

Tag kagen ud af køleskabet, og fordel et sidste lag af citroncreme over hele kagen, og glat ud. Stil kagen i køleskabet i yderligere ca. 30 minutter, så cremen kan sætte sig.

Forbered glasuren imens. Bland flormelis med smagstilsætning efter eget valg. Glasuren skal være tyk nok til at kunne blive på toppen af tærten uden at flyde af. Tilsæt et ekstra farvestrejf med gul frugtfarve.

Hæld glasuren i en kande eller sprøjtepose, og hæld den forsigtigt over toppen af kagen. Lad glasuren løbe ned over kanterne. Lad det stivne.

Høvl hvid chokolade, og placer den som en rede midt på lagkagen. Læg nogle slikæg i reden. Dekorer resten af kagen med slikæg, og strø spiselige blomster over kagen.

Se film: Sådan laver du Påskelagkage

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!