Påskelagkage

Ca. 10 stykker

2 timer og 20 min.

Vurdering (353 stk)

Ingredienser

Hindbærbund
4 æg
4 dl Dansukker Bagesukker
1 dl hindbær, ca. 100 g
4 dl hvedemel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker

Citroncreme
200 g hvid chokolade
250 g smør, stuetemperatur
3 1/2-4 dl Dansukker Flormelis
300 g friskost
skallen af 1-2 citroner, usprøjtede

Glasur
4 - 5 dl Dansukker Flormelis

Valgfri smagstilsætning til glasur
saften af 3 passionsfrugter eller
2-3 spsk. friskpresset citronsaft eller
150 g mango blendet
evt. gul frugtfarve

Dekoration
hvid chokolade, høvlet
påskeæg
spiselige blomster

Instruktioner

Start med hindbærbundene. Stil ovnen på 175 °C.

Pisk æg og sukker hvidt og luftigt i nogle minutter. Passer hindbærerne igennem en fintmasket si, og hæld saften i ægge- og sukkerblandingen.

Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker i en skål, og vend det i dejen.

Hæld dejen i to smurte forme med løs bund, 16-18 cm i diameter. Bag bundene nederst i ovnen i ca. 20-25 minutter. Lad bundene køle af på en rist.

Lav citroncremen. Smelt hvid chokolade over et vandbad. Lad dem køle af.

Pisk smørret, og tilsæt den afkølede chokolade. Pisk flormelis og friskost sammen i en separat skål. Tilsæt smørblandingen.

Riv citronskal i, og stil cremen koldt.

Del hver bund i to, og læg den ene på et fad. Fordel et lag citroncreme over bunden, og læg den næste bund på. Smør et lag citroncreme på, og gentag. Læg den øverste bund på, og fordel et tyndt lag citroncreme over hele kagen. Stil kagen på køl i ca. 30 minutter, så den kan sætte sig.

Tag kagen ud af køleskabet, og fordel et sidste lag af citroncreme over hele kagen, og glat ud. Stil kagen i køleskabet i yderligere ca. 30 minutter, så cremen kan sætte sig.

Forbered glasuren imens. Bland flormelis med smagstilsætning efter eget valg. Glasuren skal være tyk nok til at kunne blive på toppen af tærten uden at flyde af. Tilsæt et ekstra farvestrejf med gul frugtfarve.

Hæld glasuren i en kande eller sprøjtepose, og hæld den forsigtigt over toppen af kagen. Lad glasuren løbe ned over kanterne. Lad det stivne.

Høvl hvid chokolade, og placer den som en rede midt på lagkagen. Læg nogle slikæg i reden. Dekorer resten af kagen med slikæg, og strø spiselige blomster over kagen.

Se film: Sådan laver du Påskelagkage

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.