Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum

4 portioner

Vurdering (0 stk)

Ingredienser

Marengs
2 æggehvider
1 1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 dråber citronsaft

Lemoncurd
2 dl friskpresset citronsaft
3 æg
5 dl Dansukker Syltesukker
200 g smør

Kiksecrumble
8 stk. digestive kiks
1 spsk. Dansukker ØKO Sukker
25 g smør
1 tsk. kardemomme

Pynt
3 dl fløde
100 g blåbær
8 marengs
Dansukker ØKO Flormelis

Instruktioner

Marengs
Tænd ovnen på 125 °C. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til et fast skum. Pisk resten af sukkeret og citronsaften i dejen.

Fyld en sprøjtepose og lav små toppe på et bageplade. Bages midt i ovnen i cirka en time ved 125 °C.

Lemoncurd
Press Citronerne og si saften for at fjerne kerneren. Bland æg, syltesukker og citronsaft i en gryde. Anbring gryden på komfuret, lad den simre på svag varme under omrøring, indtil massen begynder at blive tyk.

Tilsæt smørret lidt af gangen under omrøring. Fjern gryden fra varmen, og si massen gennem en finmasket si. Hæld den færdige curd i et rengjort glas og lad afkøle.

Kiksecrumble
Tænd ovnen på 175 °C.

Knus kiksene og læg dem på en bageplade. Fordel smørret oven på kiksene i små stykker. Drys med kardemomme. Bag midt i ovnen, indtil kiksene har en gyldenbrun farve, ca. 5-10 minutter.

Pisk fløden med sukker. Læg desserten sammen i et serveringsglas, først kiks derefter lemoncurd. Pynt med fløde, blåbær og drys med flormelis.

Se film: Sådan laver du Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken. Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Blåbær – det bedste bær i skoven

Blåbær er nok det bedste bær i skoven. Blåbærsæsonen plejer at komme rigtigt i gang i juli og kan strække sig et stykke ind i efteråret. Brug de blåbær, du kan finde i skoven, til at bage tærter, lave syltetøj og kompot.

Syltning og saft

At lave sit eget syltetøj og sin egen saft er både enkelt og lækkert. Sukkeret fremhæver smagen af de bær og frugter, du bruger, og giver dit mesterværk længere holdbarhed.

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.