Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum

Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum

4 portioner
Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

    Marengs

    • 2 æggehvider
    • 1 1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
    • 2 dråber citronsaft

    Lemoncurd

    • 2 dl friskpresset citronsaft
    • 3 æg
    • 5 dl Dansukker Syltesukker
    • 200 g smør

    Kiksecrumble

    • 8 stk. digestive kiks
    • 1 spsk. Dansukker ØKO Sukker
    • 25 g smør
    • 1 tsk. kardemomme

    Pynt

    • 3 dl fløde
    • 100 g blåbær
    • 8 marengs
    • Dansukker ØKO Flormelis

    Marengs
    Tænd ovnen på 125 °C. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til et fast skum. Pisk resten af sukkeret og citronsaften i dejen.

    Fyld en sprøjtepose og lav små toppe på et bageplade. Bages midt i ovnen i cirka en time ved 125 °C.

    Lemoncurd
    Press Citronerne og si saften for at fjerne kerneren. Bland æg, syltesukker og citronsaft i en gryde. Anbring gryden på komfuret, lad den simre på svag varme under omrøring, indtil massen begynder at blive tyk.

    Tilsæt smørret lidt af gangen under omrøring. Fjern gryden fra varmen, og si massen gennem en finmasket si. Hæld den færdige curd i et rengjort glas og lad afkøle.

    Kiksecrumble
    Tænd ovnen på 175 °C.

    Knus kiksene og læg dem på en bageplade. Fordel smørret oven på kiksene i små stykker. Drys med kardemomme. Bag midt i ovnen, indtil kiksene har en gyldenbrun farve, ca. 5-10 minutter.

    Pisk fløden med sukker. Læg desserten sammen i et serveringsglas, først kiks derefter lemoncurd. Pynt med fløde, blåbær og drys med flormelis.

    Se film: Sådan laver du Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;