Ingredienser
Marengs
2 æggehvider
1 1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 dråber citronsaft
Lemoncurd
2 dl friskpresset citronsaft
3 æg
5 dl Dansukker Syltesukker
200 g smør
Kiksecrumble
8 stk. digestive kiks
1 spsk. Dansukker ØKO Sukker
25 g smør
1 tsk. kardemomme
Pynt
3 dl fløde
100 g blåbær
8 marengs
Dansukker ØKO Flormelis
Instruktioner
Marengs
Tænd ovnen på 125 °C. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til et fast skum. Pisk resten af sukkeret og citronsaften i dejen.
Fyld en sprøjtepose og lav små toppe på et bageplade. Bages midt i ovnen i cirka en time ved 125 °C.
Lemoncurd
Press Citronerne og si saften for at fjerne kerneren. Bland æg, syltesukker og citronsaft i en gryde. Anbring gryden på komfuret, lad den simre på svag varme under omrøring, indtil massen begynder at blive tyk.
Tilsæt smørret lidt af gangen under omrøring. Fjern gryden fra varmen, og si massen gennem en finmasket si. Hæld den færdige curd i et rengjort glas og lad afkøle.
Kiksecrumble
Tænd ovnen på 175 °C.
Knus kiksene og læg dem på en bageplade. Fordel smørret oven på kiksene i små stykker. Drys med kardemomme. Bag midt i ovnen, indtil kiksene har en gyldenbrun farve, ca. 5-10 minutter.
Pisk fløden med sukker. Læg desserten sammen i et serveringsglas, først kiks derefter lemoncurd. Pynt med fløde, blåbær og drys med flormelis.
Se film: Sådan laver du Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?
Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Syltede sommergrøntsager
Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærluksus
Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Pluk blommer
Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Himmelske hindbær
Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.