Ingredienser
Marengs
2 æggehvider
1 1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 dråber citronsaft
Lemoncurd
2 dl friskpresset citronsaft
3 æg
5 dl Dansukker Syltesukker
200 g smør
Kiksecrumble
8 stk. digestive kiks
1 spsk. Dansukker ØKO Sukker
25 g smør
1 tsk. kardemomme
Pynt
3 dl fløde
100 g blåbær
8 marengs
Dansukker ØKO Flormelis
Instruktioner
Marengs
Tænd ovnen på 125 °C. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til et fast skum. Pisk resten af sukkeret og citronsaften i dejen.
Fyld en sprøjtepose og lav små toppe på et bageplade. Bages midt i ovnen i cirka en time ved 125 °C.
Lemoncurd
Press Citronerne og si saften for at fjerne kerneren. Bland æg, syltesukker og citronsaft i en gryde. Anbring gryden på komfuret, lad den simre på svag varme under omrøring, indtil massen begynder at blive tyk.
Tilsæt smørret lidt af gangen under omrøring. Fjern gryden fra varmen, og si massen gennem en finmasket si. Hæld den færdige curd i et rengjort glas og lad afkøle.
Kiksecrumble
Tænd ovnen på 175 °C.
Knus kiksene og læg dem på en bageplade. Fordel smørret oven på kiksene i små stykker. Drys med kardemomme. Bag midt i ovnen, indtil kiksene har en gyldenbrun farve, ca. 5-10 minutter.
Pisk fløden med sukker. Læg desserten sammen i et serveringsglas, først kiks derefter lemoncurd. Pynt med fløde, blåbær og drys med flormelis.
Se film: Sådan laver du Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.
Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.
Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.
Varmer dejligt, når det er koldt
Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.
Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.
Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.
Fredagshygge
Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!