Ingredienser
Marengs
2 æggehvider
1 1/2 dl Dansukker ØKO Sukker
2 dråber citronsaft
Lemoncurd
2 dl friskpresset citronsaft
3 æg
5 dl Dansukker Syltesukker
200 g smør
Kiksecrumble
8 stk. digestive kiks
1 spsk. Dansukker ØKO Sukker
25 g smør
1 tsk. kardemomme
Pynt
3 dl fløde
100 g blåbær
8 marengs
Dansukker ØKO Flormelis
Instruktioner
Marengs
Tænd ovnen på 125 °C. Pisk æggehviderne og halvdelen af sukkeret til et fast skum. Pisk resten af sukkeret og citronsaften i dejen.
Fyld en sprøjtepose og lav små toppe på et bageplade. Bages midt i ovnen i cirka en time ved 125 °C.
Lemoncurd
Press Citronerne og si saften for at fjerne kerneren. Bland æg, syltesukker og citronsaft i en gryde. Anbring gryden på komfuret, lad den simre på svag varme under omrøring, indtil massen begynder at blive tyk.
Tilsæt smørret lidt af gangen under omrøring. Fjern gryden fra varmen, og si massen gennem en finmasket si. Hæld den færdige curd i et rengjort glas og lad afkøle.
Kiksecrumble
Tænd ovnen på 175 °C.
Knus kiksene og læg dem på en bageplade. Fordel smørret oven på kiksene i små stykker. Drys med kardemomme. Bag midt i ovnen, indtil kiksene har en gyldenbrun farve, ca. 5-10 minutter.
Pisk fløden med sukker. Læg desserten sammen i et serveringsglas, først kiks derefter lemoncurd. Pynt med fløde, blåbær og drys med flormelis.
Se film: Sådan laver du Påskedessert med lemoncurd, kiksecrumble og flødeskum
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?