Ovnbagte rødbeder med fetaost

Her er opskriften på lækre rødbeder med fetaost og pinjekerner, krydret med koldpresset rapsolie, Dansukker Brun Farin og flagesalt. Toppet med en smagfuld dressing, så er rødbederne perfekte som tilbehør til hovedretten.

4 portioner

Vurdering (13 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

8 rødbeder
2 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. Dansukker Brun Farin
1-2 tsk. flagesalt
200 g fetaost i tern
50 g pinjekerner

Dressing
1/2 dl Dansukker Lys Sirup
3 spsk. olie
2 spsk. balsamicovineddike
1 spsk. finthakket, frisk timian
1 knsp. stødt fennikel

Instruktioner

Vask rødbederne. Kog dem møre, det tager ca. 30 minutter. Skyl dem i koldt vand, og gnid skrællen af. Skær hver rødbede i fire både, og læg dem i et smurt, ildfast fad. Bland sukker og olie, og hæld det over rødbede bådene. Drys med salt. Bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 10 minutter.

Bland ingredienserne til dressingen sammen. Rist pinjekernerne på en tør stegepande. Fordel rødbederne i 4 skåle eller tallerkener. Smuldr fetaosten over, og drys med pinjekerner. Dryp dressingen over, eller server den til.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.