Nem lagkage - Opskrifter

Nem lagkage

til ca. 10-12 personer
Lagkagen er ekstremt nem og simpel at lave. Den består kun af tre elementer: lagkagebunde, vaniljecreme og hjemmelavet marmelade. Med simple og lækre elementer, der er bagt på gode råvarer, kommer man rigtig langt.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Nem lagkage
Bedømmelse: (214vurderinger)

Ingredienser

    VANILJECREME

    • 30 g majsstivelse
    • 3 dl sødmælk
    • 3 æggeblommer
    • 2 tsk vaniljepasta
    • 3 spsk lyst rørsukker, Dansukker

    Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljepasta og sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, når cremen er kogt godt igennem. Hæld creme over i en pose, og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).

    LAGKAGEBUNDE MED CITRON
    3 æg , str. M/L
    175 g lyst rørsukker, Dansukker
    2 tsk vaniljepasta
    70 g kage hvedemel
    1 tsk bagepulver
    70 g kartoffelmel
    1 citron, saften heraf

    Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en meget luftig og tyk æggesnaps. Sigt hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i æggesnapsen, og vend det forsigtig sammen. Tilsæt citronsaft, og vend det forsigtigt sammen. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter, til den giver efter ved let tryk. Lad bunden afkøle helt i formen, inden du skærer den fri og fjerner bagepapiret. Flæk bunden i tre lige tykke dele med en savtakket kniv, så du har tre bunde i alt.

    I ØVRIGT
    4 dl piskefløde
    100 g hjemmelavet solbær/æble-marmelade
    4 spsk marmelade til lagkagebundene
    1 frisk æble
    50 g mandelsplitter
    4 spsk marmelade til toppen
    spiselige blomster (jeg har brugt citrontimianblomster og skovsyreblomster)

    Samling: Pisk fløden til en sprøjtefast skum. Pisk vaniljecremen luftig og vend 100 g marmelade og flødeskum forsigtigt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose. For en bagering med kageplast og placer den på det fad, du ønsker at servere kagen på. Læg en bund nederst og smør først 2 spsk marmelade på bunden og herefter 1/3 af cremen ud herpå. Skær æblet i tern og drys halvdelen ud på cremen sammen med 25 g mandelsplitter. Placer endnu en lagkagebund ovenpå, smør 2 spsk marmelade og 1/3 creme ud herpå. Drys med den anden halvdel æble og mandelsplitter. Læg den øverste bund på og smør 4 spsk marmelade ud på toppen. Hæld den sidste 1/3 af cremen på en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt dutter rundt langs kanten.

    MARCIPANBÅND
    250 g marcipan
    125 g flormelis, Dansukker
    25 g glukosesirup, Dansukker
    lidt hvid pastafarve

    Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og hvid pastafarve. Skær et bånd, der passer med højden og omkredsen af din kage. Rul marcipanbåndet om kagen og pynt til allersidst med spiselige blomster.


    ;