Nem lagkage

Lagkagen er ekstremt nem og simpel at lave. Den består kun af tre elementer: lagkagebunde, vaniljecreme og hjemmelavet marmelade. Med simple og lækre elementer, der er bagt på gode råvarer, kommer man rigtig langt.
- Opskrift Ditte Julie Jensen

til ca. 10-12 personer

Vurdering (271 stk)

Ingredienser

VANILJECREME
30 g majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
2 tsk vaniljepasta
3 spsk lyst rørsukker, Dansukker

Instruktioner

Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljepasta og sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, når cremen er kogt godt igennem. Hæld creme over i en pose, og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).

LAGKAGEBUNDE MED CITRON
3 æg , str. M/L
175 g lyst rørsukker, Dansukker
2 tsk vaniljepasta
70 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel
1 citron, saften heraf

Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en meget luftig og tyk æggesnaps. Sigt hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i æggesnapsen, og vend det forsigtig sammen. Tilsæt citronsaft, og vend det forsigtigt sammen. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter, til den giver efter ved let tryk. Lad bunden afkøle helt i formen, inden du skærer den fri og fjerner bagepapiret. Flæk bunden i tre lige tykke dele med en savtakket kniv, så du har tre bunde i alt.

I ØVRIGT
4 dl piskefløde
100 g hjemmelavet solbær/æble-marmelade
4 spsk marmelade til lagkagebundene
1 frisk æble
50 g mandelsplitter
4 spsk marmelade til toppen
spiselige blomster (jeg har brugt citrontimianblomster og skovsyreblomster)

Samling: Pisk fløden til en sprøjtefast skum. Pisk vaniljecremen luftig og vend 100 g marmelade og flødeskum forsigtigt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose. For en bagering med kageplast og placer den på det fad, du ønsker at servere kagen på. Læg en bund nederst og smør først 2 spsk marmelade på bunden og herefter 1/3 af cremen ud herpå. Skær æblet i tern og drys halvdelen ud på cremen sammen med 25 g mandelsplitter. Placer endnu en lagkagebund ovenpå, smør 2 spsk marmelade og 1/3 creme ud herpå. Drys med den anden halvdel æble og mandelsplitter. Læg den øverste bund på og smør 4 spsk marmelade ud på toppen. Hæld den sidste 1/3 af cremen på en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt dutter rundt langs kanten.

MARCIPANBÅND
250 g marcipan
125 g flormelis, Dansukker
25 g glukosesirup, Dansukker
lidt hvid pastafarve

Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og hvid pastafarve. Skær et bånd, der passer med højden og omkredsen af din kage. Rul marcipanbåndet om kagen og pynt til allersidst med spiselige blomster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.