Ingredienser
VANILJECREME
30 g majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
2 tsk vaniljepasta
3 spsk lyst rørsukker, Dansukker
Instruktioner
Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljepasta og sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, når cremen er kogt godt igennem. Hæld creme over i en pose, og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).
LAGKAGEBUNDE MED CITRON
3 æg , str. M/L
175 g lyst rørsukker, Dansukker
2 tsk vaniljepasta
70 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel
1 citron, saften heraf
Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en meget luftig og tyk æggesnaps. Sigt hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i æggesnapsen, og vend det forsigtig sammen. Tilsæt citronsaft, og vend det forsigtigt sammen. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter, til den giver efter ved let tryk. Lad bunden afkøle helt i formen, inden du skærer den fri og fjerner bagepapiret. Flæk bunden i tre lige tykke dele med en savtakket kniv, så du har tre bunde i alt.
I ØVRIGT
4 dl piskefløde
100 g hjemmelavet solbær/æble-marmelade
4 spsk marmelade til lagkagebundene
1 frisk æble
50 g mandelsplitter
4 spsk marmelade til toppen
spiselige blomster (jeg har brugt citrontimianblomster og skovsyreblomster)
Samling: Pisk fløden til en sprøjtefast skum. Pisk vaniljecremen luftig og vend 100 g marmelade og flødeskum forsigtigt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose. For en bagering med kageplast og placer den på det fad, du ønsker at servere kagen på. Læg en bund nederst og smør først 2 spsk marmelade på bunden og herefter 1/3 af cremen ud herpå. Skær æblet i tern og drys halvdelen ud på cremen sammen med 25 g mandelsplitter. Placer endnu en lagkagebund ovenpå, smør 2 spsk marmelade og 1/3 creme ud herpå. Drys med den anden halvdel æble og mandelsplitter. Læg den øverste bund på og smør 4 spsk marmelade ud på toppen. Hæld den sidste 1/3 af cremen på en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt dutter rundt langs kanten.
MARCIPANBÅND
250 g marcipan
125 g flormelis, Dansukker
25 g glukosesirup, Dansukker
lidt hvid pastafarve
Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og hvid pastafarve. Skær et bånd, der passer med højden og omkredsen af din kage. Rul marcipanbåndet om kagen og pynt til allersidst med spiselige blomster.
- Opskrift Ditte Julie Jensen - dittejulie.dk
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Tid til rabarber
Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen
Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Kager til forårets festligheder
Skønne kager til forårets fester! Ingen fest er fuldendt uden kage! Så hvorfor ikke servere en lækker, hjemmelavet kreation til årets mest mindeværdige begivenheder? Find inspiration til din næste festkage hos os.

Gode grillsaucer, marinader og rubs
Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Lav grillretter som en professionel med vores marinader og rubs.

Bag i bradepande
At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.