Nem lagkage

Lagkagen er ekstremt nem og simpel at lave. Den består kun af tre elementer: lagkagebunde, vaniljecreme og hjemmelavet marmelade. Med simple og lækre elementer, der er bagt på gode råvarer, kommer man rigtig langt.
- Opskrift Ditte Julie Jensen

til ca. 10-12 personer

Vurdering (258 stk)

Ingredienser

VANILJECREME
30 g majsstivelse
3 dl sødmælk
3 æggeblommer
2 tsk vaniljepasta
3 spsk lyst rørsukker, Dansukker

Instruktioner

Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljepasta og sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken op i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, når cremen er kogt godt igennem. Hæld creme over i en pose, og læg den på køl til den er helt kold (3-5 grader).

LAGKAGEBUNDE MED CITRON
3 æg , str. M/L
175 g lyst rørsukker, Dansukker
2 tsk vaniljepasta
70 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
70 g kartoffelmel
1 citron, saften heraf

Pisk æg, sukker og vaniljepasta til en meget luftig og tyk æggesnaps. Sigt hvedemel, bagepulver og kartoffelmel i æggesnapsen, og vend det forsigtig sammen. Tilsæt citronsaft, og vend det forsigtigt sammen. Fyld dejen i en springform (22 cm i diameter), hvor bunden er beklædt med bagepapir. Bag kagen i midten af ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 25-30 minutter, til den giver efter ved let tryk. Lad bunden afkøle helt i formen, inden du skærer den fri og fjerner bagepapiret. Flæk bunden i tre lige tykke dele med en savtakket kniv, så du har tre bunde i alt.

I ØVRIGT
4 dl piskefløde
100 g hjemmelavet solbær/æble-marmelade
4 spsk marmelade til lagkagebundene
1 frisk æble
50 g mandelsplitter
4 spsk marmelade til toppen
spiselige blomster (jeg har brugt citrontimianblomster og skovsyreblomster)

Samling: Pisk fløden til en sprøjtefast skum. Pisk vaniljecremen luftig og vend 100 g marmelade og flødeskum forsigtigt i cremen. Hæld cremen i en sprøjtepose. For en bagering med kageplast og placer den på det fad, du ønsker at servere kagen på. Læg en bund nederst og smør først 2 spsk marmelade på bunden og herefter 1/3 af cremen ud herpå. Skær æblet i tern og drys halvdelen ud på cremen sammen med 25 g mandelsplitter. Placer endnu en lagkagebund ovenpå, smør 2 spsk marmelade og 1/3 creme ud herpå. Drys med den anden halvdel æble og mandelsplitter. Læg den øverste bund på og smør 4 spsk marmelade ud på toppen. Hæld den sidste 1/3 af cremen på en sprøjtepose med en glat tylle og afsæt dutter rundt langs kanten.

MARCIPANBÅND
250 g marcipan
125 g flormelis, Dansukker
25 g glukosesirup, Dansukker
lidt hvid pastafarve

Ælt marcipan med flormelis, glukosesirup og hvid pastafarve. Skær et bånd, der passer med højden og omkredsen af din kage. Rul marcipanbåndet om kagen og pynt til allersidst med spiselige blomster.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Spred lidt ekstra hygge

Seks opskrifter på kager, der gør de mørke dage til hyggedage.

Citrusmarmelade

Findes der noget bedre end at begynde morgenen med hjemmelavet marmelade på brødet? Lad sæsonens citrusfrugter inspirere dig. Hvis du dertil bruger vores Syltesukker, kan du lave din egen marmelade på få minutter.

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Dejlig chokolade

Mmm! Er der noget bedre end en rigtig fyldig og lækker chokoladekage, som får alle til at juble? Som et ekstra krydderi på tilværelsen eller som afslutning på et godt måltid.

Bag med citron og appelsin

Appelsin og citron er smage, som hører vinteren til, og de er rigtig velegnede til at bage med. Citrus er forfriskende og syrligt, men er også godt i kombination med andre smage som f.eks. chokolade og karamel.

Bag i bradepande

At bage i bradepande er både enkelt og praktisk, og så kommer der jo ikke mindst meget kage ud af det. Perfekt, hvis du skal have fest eller vil invitere til kaffe på arbejdspladsen.