Solbær/æble-marmelade

til 3 mellemstore syltetøjsglas
Brug marmeladen på morgenbordet eller pandekagerne, eller i dit bagværk. Du kan både bruge frosne og friske bær til din marmelade.
- Opskrift Ditte Julie Jensen
Solbær/æble-marmelade
Bedømmelse: (0vurderinger)

Ingredienser

  • 3 æbler (300-350g)
  • 600 g solbær
  • 2 øko citroner, skal og saft
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 450 g syltesukker, Dansukker

Skræl æblerne og skær dem i små tern. Kom dem op i en gryde sammen med solbærrene. Kom også citronskal og -saft, vaniljepasta og syltesukker i gryden. Bring det i kog og lad det herefter simre til æblerne er kogt møre og saften er kogt ind. Kog 3 syltetøjsglas og hæld solbær/æble-marmeladen herpå. Det kan holde sig i 2-3 uger på køl.