Muscovadobudding med kandiserede nødder

Nyd denne lækre muscovadobudding med kandiserede nødder og friske bær. En elegant dessert, der vil imponere dine gæster og tilfredsstille enhver sød tand!

4 portioner

Vurdering (0 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Muscovadobudding
5 dl fløde
1 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker
¾ dl Dansukker Mørk Muscovadorørsukker
6 æggeblommer

Kandiserede nødder
100 g nødder
2 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 spsk. Dansukker Rørsukker
2 knsp. salt

Tilbehør
Friske bær
Mynte eller citronmelisse

Instruktioner

Gør følgende

Budding
Giv fløde, mælk, muscovadosukker og vaniljesukker et opkog i en kasserolle. Tag kasserollen fra varmen, og bland æggeblommerne i en ad gangen under omrøring. Rør godt, til blandingen er tyknet noget. Stil fire forme på en bradepande, og fordel vaniljesaucen i dem. Hæld varmt vand rundt om formene, og bag dem i midten af ovnen ved 125 grader i ca. 30 minutter. Stil dem herefter køligt.

Kandiserede nødder
Bland sirup, rørsukker og salt i en kasserolle. Rør nødderne i, når sukkeret er smeltet helt. Hæld blandingen over i et ildfast fad, og bag i midten af ovnen ved 175 grader i 15 minutter. Rør nødderne rundt, når halvdelen af tiden er gået. Hæld ud på et stykke bagepapir. Hak nødderne, og lad dem køle af.

Pynt buddingen med kandiserede nødder, friske bær og mynte!

Opskrift Erika Holmberg, Obbola, Sverige

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Varm chokolade

Varmer dejligt, når det er koldt

Her finder du en række forskellige varianter af te, kaffe og varm chokolade. Opskrifter, som både er velegnede til at tage med sig på en termokande og til at nyde hjemme morgen, eftermiddag eller aften.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Kokos- og karamelpopcorn

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på. Lad op til weekenden ved at krybe sammen i TV-sofaen sammen med familie, venner og nogle lækkerier. Vi har opskrifterne til din hyggeaften!