Mud Cake med appelsinsmag

Mud Cake med appelsinsmag

10 personer 1 time + 4 timer i køleskab
Mud cake er en blød chokoladekage, her smagt til med appelsin, og pistacienødder på toppen – en skøn kombination.
Mud Cake med appelsinsmag
Bedømmelse: (3vurderinger)

Ingredienser

    Mud cake

    • 150 g smør
    • 150 g mørk chokolade
    • 2 æg
    • 1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
    • 1 dl Dansukker Økologisk Sukker
    • Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
    • 2 spsk. appelsinsaft
    • 2 dl hvedemel
    • 1 nip salt

    Pynt

    • 2 appelsiner
    • pistacienødder, saltede

    Forvarm ovnen til 180°C.

    Smelt smørret i en gryde, og tilsæt hakket chokolade. Rør, til massen er jævn, og stil den til side.

    Pisk æg og de to slags sukker sammen i en skål, til det hele er godt blandet. Tilsæt smørblandingen, appelsinskal og -saft.

    Bland hvedemel og salt i en skål, og sigt det ned i blandingen. Rør det hele sammen. Hæld dejen i en smurt springform, 22-24 cm, og bag kagen i ca. 20 minutter. Den skal være lidt blød i midten. Lad derefter kagen køle helt af, i ca. 4 timer.

    Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Pynt kagen med appelsinfileterne, og drys til sidst med hakkede pistacienødder.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker

    ;