Mud Cake med appelsinsmag

Mud cake er en blød chokoladekage, her smagt til med appelsin, og pistacienødder på toppen – en skøn kombination.

10 personer

1 time + 4 timer i køleskab

Vurdering (10 stk)

Ingredienser

Mud cake
150 g smør
150 g mørk chokolade
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
2 spsk. appelsinsaft
2 dl hvedemel
1 nip salt

Pynt
2 appelsiner
pistacienødder, saltede

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180°C.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt hakket chokolade. Rør, til massen er jævn, og stil den til side.

Pisk æg og de to slags sukker sammen i en skål, til det hele er godt blandet. Tilsæt smørblandingen, appelsinskal og -saft.

Bland hvedemel og salt i en skål, og sigt det ned i blandingen. Rør det hele sammen. Hæld dejen i en smurt springform, 22-24 cm, og bag kagen i ca. 20 minutter. Den skal være lidt blød i midten. Lad derefter kagen køle helt af, i ca. 4 timer.

Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Pynt kagen med appelsinfileterne, og drys til sidst med hakkede pistacienødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.