Mud Cake med appelsinsmag

Mud cake er en blød chokoladekage, her smagt til med appelsin, og pistacienødder på toppen – en skøn kombination.

10 personer

1 time + 4 timer i køleskab

Vurdering (23 stk)

Ingredienser

Mud cake
150 g smør
150 g mørk chokolade
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
2 spsk. appelsinsaft
2 dl hvedemel
1 nip salt

Pynt
2 appelsiner
pistacienødder, saltede

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180°C.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt hakket chokolade. Rør, til massen er jævn, og stil den til side.

Pisk æg og de to slags sukker sammen i en skål, til det hele er godt blandet. Tilsæt smørblandingen, appelsinskal og -saft.

Bland hvedemel og salt i en skål, og sigt det ned i blandingen. Rør det hele sammen. Hæld dejen i en smurt springform, 22-24 cm, og bag kagen i ca. 20 minutter. Den skal være lidt blød i midten. Lad derefter kagen køle helt af, i ca. 4 timer.

Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Pynt kagen med appelsinfileterne, og drys til sidst med hakkede pistacienødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Syltetøj

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs. Vi har gjort det nemt at være kreativ. Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den.

Syltetøjskageis

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Cheesecake med rabarber og jordbær

Bag med sommerens bær

Bag med sommerens bær, og server dit hjemmebag til festen. En tærte eller kage fyldt med friske, syrlige bær er perfekt til eftermiddagskaffen. Gør brug af sommerens bær, og nyd ferien i fulde drag!

Rabarberbobler

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Hyldepannacotta med limemarinerede bær

Sommerdesserter

Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Saft

Sommer er lig med safttid

Husk at lave saft denne sommer, så du kan gemme alle dine yndlingsbær og -frugter på flaske! Det er meget lettere, end du tror, at lave saft. Lad dig inspirere af vores skønne opskrifter.