Mud Cake med appelsinsmag

Mud cake er en blød chokoladekage, her smagt til med appelsin, og pistacienødder på toppen – en skøn kombination.

10 personer

1 time + 4 timer i køleskab

Vurdering (10 stk)

Ingredienser

Mud cake
150 g smør
150 g mørk chokolade
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
2 spsk. appelsinsaft
2 dl hvedemel
1 nip salt

Pynt
2 appelsiner
pistacienødder, saltede

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180°C.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt hakket chokolade. Rør, til massen er jævn, og stil den til side.

Pisk æg og de to slags sukker sammen i en skål, til det hele er godt blandet. Tilsæt smørblandingen, appelsinskal og -saft.

Bland hvedemel og salt i en skål, og sigt det ned i blandingen. Rør det hele sammen. Hæld dejen i en smurt springform, 22-24 cm, og bag kagen i ca. 20 minutter. Den skal være lidt blød i midten. Lad derefter kagen køle helt af, i ca. 4 timer.

Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Pynt kagen med appelsinfileterne, og drys til sidst med hakkede pistacienødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen. Uanset om du er til klassisk julekonfekt eller til de mere avancerede alternativer, så har vi opskriften.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative. Eller hvorfor ikke lade dem være en del af julepynten i smukke glas og skåle?

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Midt om vinteren dufter det af klementiner og safran, dufte der afslører, at der findes steder i verden, hvor det ikke er lige så mørkt og koldt som i Norden. Her kommer lidt flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Juledrikke

Juletiden byder på mange lejligheder til at mødes og mingle med noget godt i glasset. Her er forslag til både store og små julegæster.