Mud Cake med appelsinsmag

Mud cake er en blød chokoladekage, her smagt til med appelsin, og pistacienødder på toppen – en skøn kombination.

10 personer

1 time + 4 timer i køleskab

Vurdering (2 st)

Ingredienser

Mud cake
150 g smør
150 g mørk chokolade
2 æg
1 1/2 dl Dansukker Økologisk Brun Farin
1 dl Dansukker Økologisk Sukker
Fintrevet skal af 1 økologisk appelsin
2 spsk. appelsinsaft
2 dl hvedemel
1 nip salt

Pynt
2 appelsiner
pistacienødder, saltede

Instruktioner

Forvarm ovnen til 180°C.

Smelt smørret i en gryde, og tilsæt hakket chokolade. Rør, til massen er jævn, og stil den til side.

Pisk æg og de to slags sukker sammen i en skål, til det hele er godt blandet. Tilsæt smørblandingen, appelsinskal og -saft.

Bland hvedemel og salt i en skål, og sigt det ned i blandingen. Rør det hele sammen. Hæld dejen i en smurt springform, 22-24 cm, og bag kagen i ca. 20 minutter. Den skal være lidt blød i midten. Lad derefter kagen køle helt af, i ca. 4 timer.

Skræl appelsinerne, og skær dem i fileter. Pynt kagen med appelsinfileterne, og drys til sidst med hakkede pistacienødder.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.