Morgenmadsboller

20 stk.

Vurdering (35 stk)

Ingredienser

5 dl vand
2 spsk. kartoffelmel
50 g gær
1 dl havreklid
3 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
ca. 1 l hvedemel med ekstra højt glutenindhold
kartoffelmel

Instruktioner

Rør vand og kartoffelmel sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Stil det til side, til temperaturen er faldet til 37 °C. Gæren smuldres i en skål, og den afkølede dejvæske hældes over. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt havreklid, sirup og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Form dejen til en stang, som deles i 20 lige store stykker, der formes til boller. Dyp den ene side af bollerne i kartoffelmel, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Den melede side skal vende opad. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Bollerne bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist UDEN et klæde henover.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lækre julekager

Julen er glædens højtid. Måske fordi det er tilladt at småspise lidt hele tiden?!... Bag smukke kager. Fyld brødkurven med boller og kager, så du altid har noget at forkæle familien med.

Julegodter

Julegodter er et must for alle, der elsker søde sager. Tryl hjemmelavede karameller, praliner og trøfler frem i slikskålen.

Julens småkager

Julens kager er så meget mere end brunkager! Klassiske småkager med et juletwist passer perfekt til julekaffebordet eller som små julegaver for den kreative.

Julens bedste gave

De absolut bedste julegaver, man kan give og få, er dem, som er hjemmelavet og fyldt med glæde. Og hvad er mere fyldt med kærlighed end dejlige søde sager, julede kager og skønne marmelader?

Juledesserter

Her kommer flere gode smagskombinationer, som du kan overraske med i julemaden.

Julens bedste opskrifter

Der er få tidspunkter på året, der er lige så hyggelige som julen. Her finder du julens bagværk, julegodter, julesager, drikke, mad og desserter.