Morgenmadsboller

Prøv vores opskrift på morgenmadsboller med Dansukker Lys Sirup! Disse boller er lavet med vand, kartoffelmel, gær, havreklid, salt og hvedemel. Det er perfekt til morgenmad eller som en sund snack!

20 stk.

Vurdering (70 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

5 dl vand
2 spsk. kartoffelmel
50 g gær
1 dl havreklid
3 spsk. Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
ca. 1 l hvedemel med ekstra højt glutenindhold
kartoffelmel

Instruktioner

Rør vand og kartoffelmel sammen i en kasserolle, og lad det koge op. Stil det til side, til temperaturen er faldet til 37 °C. Gæren smuldres i en skål, og den afkølede dejvæske hældes over. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt havreklid, sirup og salt. Tilsæt melet lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter. Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den, til den er smidig. Form dejen til en stang, som deles i 20 lige store stykker, der formes til boller. Dyp den ene side af bollerne i kartoffelmel, og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Den melede side skal vende opad. Lad bollerne hæve i 30 minutter. Bollerne bages midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter. Lad dem køle af på en rist UDEN et klæde henover.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Blommegalette med mandelflager

Blommer i sæson

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommegalette.

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.