Mørdej

Basen til en masse godt!

Cirka 50 stykker

cirka 2 timer

Vurdering (15 st)

Ingredienser

5 dl hvedemel
1 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
200 g køleskabskoldt smør
1 æggeblomme

Instruktioner

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og smør i en foodprocessor eller på et
bord. Tilsæt æggeblommen. Ælt ikke dejen for meget. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Sæt ovnen på 200 °C. Form dejen, og bag den i 8 minutter i den nederste del af ovnen.
Tag kagerne ud, og lad dem køle af. Lad dig inspirere af forslagene til pynt her ved siden af.

Glasur
1 æggehvide
Et par dråber eddike
4 dl Dansukker Flormelis

Pisk ingredienserne sammen til en fast, sej masse med en elpisker.

Se film: Sådan laver du Glasur


Kagekalender
Rul dejen tyndt ud, cirka 2 cm tykkelse. Udstik runde kager. Lav glasur, som du kan dekorere med. Smelt chokoladen. Når kagen er færdigbagt og er kølet af, kommer du glasuren på og lader den stivne. Derefter skriver du tallene 1-24 på kalender-kagerne. Du kan også skrive tallene 1-24 med glasuren direkte på kagerne.

Bordkort
Bag dine egne bordkort og skab både glæde og en lækker snack.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Pluk dem fra din egen baghave, eller køb dem i butikken.

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren.

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af.

Fredagshygge

Fredag er måske ugens absolut bedste dag, og fredagshygge er den bedste måde at fejre arbejdsugens afslutning på.

Skønne æbler

Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Lækkerier med Muscovadorørsukker

Her har vi samlet slik og bagværk, hvor Muscovadorørsukkerets lækre aromaer får selskab af alt fra mandel og nødder til mørk chokolade og kardemomme.