Mørdej

Basen til en masse godt!

Cirka 50 stykker

cirka 2 timer

Vurdering (15 stk)

Ingredienser

5 dl hvedemel
1 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
200 g køleskabskoldt smør
1 æggeblomme

Instruktioner

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og smør i en foodprocessor eller på et
bord. Tilsæt æggeblommen. Ælt ikke dejen for meget. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time. Sæt ovnen på 200 °C. Form dejen, og bag den i 8 minutter i den nederste del af ovnen.
Tag kagerne ud, og lad dem køle af. Lad dig inspirere af forslagene til pynt her ved siden af.

Glasur
1 æggehvide
Et par dråber eddike
4 dl Dansukker Flormelis

Pisk ingredienserne sammen til en fast, sej masse med en elpisker.

Se film: Sådan laver du Glasur


Kagekalender
Rul dejen tyndt ud, cirka 2 cm tykkelse. Udstik runde kager. Lav glasur, som du kan dekorere med. Smelt chokoladen. Når kagen er færdigbagt og er kølet af, kommer du glasuren på og lader den stivne. Derefter skriver du tallene 1-24 på kalender-kagerne. Du kan også skrive tallene 1-24 med glasuren direkte på kagerne.

Bordkort
Bag dine egne bordkort og skab både glæde og en lækker snack.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Lav din egen is

Lav din egen is denne sommer! For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Kaffe og kage i forårssolen

Dæk op til en kaffepause i forårssolen! Her har vi samlet vores bedste opskrifter på kager og drikkevarer til en herlig eftermiddag på altanen, i parken eller i haven.

Tid til rabarber

Nu skyder rabarberne i vejret, og det er tid til at høste de første fine stilke. Rabarbertærte er en klassiker, men der findes også en række andre lækre anvendelsesmuligheder.

Sommerdrinks

Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol.

Gode grillsaucer, marinader og rubs

Pift grillaftenen op med en rigtig god hjemmelavet sauce som tilbehør. Her finder du hurtige saucer til alle lejligheder.

Fødselsdag med sød smag

Fødselsdagshygge er forbundet med gode minder og tradition. Vi har i mange år leveret sukker til danskernes fødselsdagsbagværk.