Minitærter med stikkelsbærmarmelade

ca. 20 små tærter 1 1/2 time
Lav fine minitærter i portionsstørrelse til festen. Kombinationen med stikkelsbærmarmelade gør minitærterne til en sikker succes blandt gæsterne.
Minitærter med stikkelsbærmarmelade
Bedømmelse: (11vurderinger)

Ingredienser

    Mørdej

    • 300 g smør
    • 2 1/2 dl Dansukker Flormelis
    • 7 dl hvedemel
    • En knivspids salt
    • 1 æg

    Stikkelsbærmarmelade

    • 500 g stikkelsbær
    • 500 g Dansukker Syltesukker
    • 1 kanelstang

    Skær det kolde smør i mindre stykker, og tilsæt flormelis og hvedemel. Bland det i en blender. Tilsæt en knivspids salt og ægget. Blend yderligere et øjeblik, og kom dejen ud på et meldrysset bagebord.

    Ælt dejen sammen, men ikke for længe. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og stil den i køleskabet i 30 minutter.

    Skyl stikkelsbærrene, og kog dem i en gryde i ca. 3 minutter. Blend stikkelsbærrene groft med en stavblender, så der er nogle hele stykker tilbage. Tilsæt syltesukker og kanelstang i. Lad det koge i ca. 10 minutter.

    Skum omhyggeligt, og hæld syltetøjet på varme, skoldede glas. Luk dem helt til og opbevar dem køligt.

    Forvarm ovnen til 185 °C. Rul dejen ud, ca. 3 mm tyk, på et meldrysset bagebord, og udstik 20 stykker med en rund form med en diameter på ca. 7 cm. Pensl en muffinform med smør, og tryk let i den runde tærtedej langs siderne af formen, så den bliver jævn.

    Kom en skefuld stikkelsbærmarmelade i. Udstik 20 låg med en rund form, ca. 6 cm i diameter. Tryk et mønster ud i midten af lågene. Læg låg på tærterne, og tryk kanterne pænt til.

    Bag midt i ovnen i ca. 17-20 minutter. Lad tærterne køle af.

    Servér med vaniljeis.

    Opskriften er udarbejdet af

    Dansukker