Minibriocher med vaniljecreme og friske bær

Brioche med vaniljecreme og bær er den bedste kombination. En hjemmelavet vaniljecreme smager dejligt. Inviter dine venner på en skøn brioche.

ca. 30-35 stk.

PT55M

1 time+

Vurdering (15 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Brioche
25 g gær
5 æg
3/4 dl Dansukker Lys Sirup
1 tsk. salt
7-8 dl hvedemel
350 g blødt smør
1 æg til pensling

Vaniljecreme
1/2 vaniljestang
2 1/2 dl fløde
4 æggeblommer
1/2 dl Dansukker Bagesukker
1 tsk. vaniljesukker
2 spsk. majsstivelse (f.eks. Maizena)
25 g blødt smør

Pynt
Friske bær
Dansukker Flormelis

Instruktioner

Vaniljecreme
Skrab vaniljestangen, og kog sammen med fløden.
Tag vaniljestangen op af fløden.
Pisk æggeblommer, bagesukker, vaniljesukker og majsstivelse til en luftig blanding.
Hæld fløden over æggeblandingen under omrøring. Hæld blandingen tilbage i kasserollen, og lad den koge op under konstant omrøring. Tag kasserollen af varmen, når cremen er tyknet. Hæld vaniljecremen i en skål, og tilsæt smørret lidt ad gangen under omrøring. Stil det koldt.

Brioche
Smuldr gæren i en skål, og tilsæt æggene. Rør med en dejkrog, til gæren er opløst.
Tilsæt sirup, salt og hvedemel, og ælt dejen, til den er blød og jævn. Kom lidt smør i lidt ad gangen. Ælt i yderligere ca. 10 minutter. Lad dejen stå overdækket i køleskab i mindst 5 timer.
Ælt derefter dejen på et meldrysset bagebord. Rul dejen tyndt ud, ca. 1 cm, og udstiksmå runde kager på ca. 10 cm i diameter. Lad kagerne hæve på en plade med bagepapir i 1 time.
Lav et hul i dejen i midten med to fingre, så der dannes en fordybning. Pensl med pisket æg, og sprøjt vaniljecremen ned i fordybningen. Bages ved 220 °C i ca. 5 minutter.
Lad briocherne køle af, og kom derefter friske bær på, og drys med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Sommer grill

Sommeraftener i køkkenet? Eller mere tid sammen?

Nyd sommeraftenerne sammen med de andre. Se vores forslag til en komplet gæstemenu, som du kan tilberede direkte ved grillen.

Saltagurker

Syltede sommergrøntsager

Gem en lille bid af sommeren i et glas. Med syltede sommergrøntsager forlænger du smagen af sommeren. De er perfekte til en grillaften sidst på sæsonen. Følg opskriften, så har du snart køleskabet fyldt med hjemmelavede syltede sommergrøntsager.

Brombærmarmelade med kandiseret viol

Brombærluksus

Strø luksus hen over med brombær denne sommer! Brombær fungerer rigtig godt i bagværk, smoothies, syltetøj og saft. De er desuden yderst velegnede til dekoration og pynt. Brombær modnes i sensommeren og det tidlige efterår.

Sylt selv

Slip din indre gourmet løs

Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Blommegalette med mandelflager

Pluk blommer

Blommer er blandt havens mest almindelige frugter, og de er gode at lave desserter og marmelader af. Hvorfor ikke lave en lækker blommemarmelade eller blommechutney, som du kan sætte på ostebordet? Du kan også prøve vores skønne blommetærte.

Hindbærsnitter

Himmelske hindbær

Hindbær er med deres søde smag perfekte til bagværk og desserter, og de er næsten en lige så stor selvfølge for os som jordbær. Hindbær kan dyrkes i haven, men vokser også vildt i skoven. Brug dine hindbær til alt fra hjemmebagte tærter til hindbærcurd.