Ingredienser
75 g smør eller margarine
2 1/2 dl mælk
25 g gær
1 knsp. salt
3/4 dl Dansukker Sukker eller Lys Sirup
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 7 dl hvedemel
Fyld
50 g smør eller margarine
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. kanel
Pensling
Æg
Pynt
Dansukker Perlesukker
Små kageforme
Instruktioner
Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til ca. 37° (håndvarmt).
Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt lidt af væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.
Bland salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet i. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt mere mel, og ælt, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde, i 20-30 minutter.
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud til en rektangulær plade. Fordel fyldet på dejen. Del pladen i 3 stykker. Rul hvert stykke sammen til en rulle, og skær den i skiver. Læg i små papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.
Sæt ovnen på 250°. Pensl sneglene med pisket æg. Strø perlesukker på. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde sneglene med et af følgende alternativer i stedet:
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 1/2 tsk. vaniljesukker eller
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 2 tsk. kardemomme eller
25 g smør eller margarine, 75 g revet marcipan eller
1 dl appelsinmarmelade eller
1 dl rosiner
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Herlig hyld
Endelig blomstrer den herlige hyld! Det er sæson for hyldeblomsterne i juni-juli, og i august bliver hyldebærrene modne. Du kan lave masser af lækre sager af både hyldeblomster og hyldebær – og så er det oven i købet nemt. Her har vi samlet alle vores fantastiske opskrifter med hyld!

Den herlige jordbærtid
Sommeren – den herlige jordbærtid! Nu handler det om at gøre brug af alle jordbærrene! De er selvfølgelig lækre at spise, præcis som de er, men prøv også at lade dig inspirere af vores opskrifter med jordbær. Hvis du ikke kan nå at bruge alle jordbærrene i den herlige jordbærtid, så kan de nemt fryses ned til vinteren.

Sommerdesserter
Når det er varmt, er det ekstra lækkert at byde på en syrligsød og frisk sommerdessert som afslutning på grillaftenen eller sommerfesten. Her finder du vores tips til skønne sommerdesserter – både til dig, der går efter den nemme løsning, og til dig, der gerne vil prøve noget lidt mere avanceret.

Slip din indre gourmet løs
Med syltesukker fra Dansukker kan du lave syltetøj, marmelade, kompot og chutney på ingen tid – og som du kan li’ den. Syltesukker indeholder alle de ingredienser, du skal bruge. Tilsæt blot bær, frugter og lidt kreativitet. Hvidt sukker fra den danske sukkerroe kan blandt andet bruges til bagning af kager og desserter og et væld af andre søde formål.

Lav din egen is
For hvorfor købe is, når du bare kan lave den selv? Brug Glukosesirup, som giver isen en blød og cremet konsistens. Her har vi samlet vores bedste isopskrifter, men eksperimenter gerne selv, og find frem til dine helt egne favoritter!

Sommerdrinks
Byd nogen, du har kær, på en forfriskende drink, der smager af sommer. Her finder du læskende sommerdrinks for enhver smag – både med og uden alkohol. Hvorfor ikke prøve Mousserende sangria eller Rabarbermargarita?