Ingredienser
75 g smør eller margarine
2 1/2 dl mælk
25 g gær
1 knsp. salt
3/4 dl Dansukker Sukker eller Lys Sirup
1 tsk. stødt kardemomme
ca. 7 dl hvedemel
Fyld
50 g smør eller margarine
1/2 dl Dansukker Brun Farin
1 spsk. kanel
Pensling
Æg
Pynt
Dansukker Perlesukker
Små kageforme
Instruktioner
Smelt fedtstoffet i en kasserolle. Tilsæt mælken, og varm op til ca. 37° (håndvarmt).
Smuldr gæren ned i skålen, og tilsæt lidt af væsken. Rør, indtil gæren er opløst. Tilsæt resten af væsken.
Bland salt, sukker, kardemomme og 2/3 af melet i. Ælt dejen, indtil den er blank og smidig. Tilsæt mere mel, og ælt, til dejen slipper skålens kanter. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse under et klæde, i 20-30 minutter.
Rør ingredienserne til fyldet sammen.
Læg dejen på et meldrysset bord, og ælt den, indtil den er smidig. Rul dejen ud til en rektangulær plade. Fordel fyldet på dejen. Del pladen i 3 stykker. Rul hvert stykke sammen til en rulle, og skær den i skiver. Læg i små papirforme. Lad dejen hæve under et klæde i 20 minutter.
Sæt ovnen på 250°. Pensl sneglene med pisket æg. Strø perlesukker på. Bages midt i ovnen i ca. 8 minutter.
Lad bollerne køle af på en rist under et klæde.
Hvis du ikke bryder dig om kanel, kan du fylde sneglene med et af følgende alternativer i stedet:
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 1/2 tsk. vaniljesukker eller
50 g smør eller margarine, 1/2 dl sukker, 2 tsk. kardemomme eller
25 g smør eller margarine, 75 g revet marcipan eller
1 dl appelsinmarmelade eller
1 dl rosiner
Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloween
Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Sukkertypernes smagsintensitet
Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Bagværk med æbler og pærer
Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney - stærkt krydret smagsgiver
Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver.

Skønne æbler
En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!
Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.