Marengskager

Vurdering (31 stk)

Bedøm opskrift

Ingredienser

Marengs
3 æggehvider (100 ml)
2 dl Dansukker Sukker
Et par dråber eddike

Fyld
200 g friske eller frosne bær
1 dl piskefløde
100 g kvark
1 spsk. Dansukker Sukker
1 tsk. vaniljesukker

Pynt
1 spsk. Dansukker Flormelis
Frugt eller bær

Instruktioner

Sæt ovnen på 100 °C. Tegn hjerterne, tre til hver kage, ca. 10 cm høje på bagsiden af et stykke bagepapir. Smør markeringerne, og drys mel på dem. Pisk æggehvider, eddike og halvdelen af sukkeret, til det er hvidt og luftigt. Vend forsigtigt resten af sukkeret i. Bred eller sprøjt blandingen ud i de smurte og meldryssede markeringer. Eventuel resterende blanding kan bare klikkes ud til almindelige marengs (kan f.eks. anvendes til marengstoppe). Bages midt i ovnen i ca. 45 minutter. Lad dem køle af på en rist. Pisk fløde, sukker og vaniljesukker stift. Rør bær og kvark i fløden. Læg fyldet mellem marengsene lige før serveringen (hvis man vælger at lave kagerne på forhånd, kan man pensle marengsene med smeltet chokolade, så de ikke bliver bløde af fyldet. Vælger man hvid chokolade, kan den ikke ses). Pynt kagerne med lidt frugt eller bær, som drysses med flormelis.

Har du spørgsmål om vores produkter, opskrifter eller andet, svarer vi gerne.

Halloweenkager

Halloween

Lad børnene klæde sig ud, klæd dig pænt på, og overrask dem med uhyggeligt lækre sager.

Gastrik

Sukkertypernes smagsintensitet

Sukker i det salte køkken handler ikke om at tilføre maden sødme som sådan, men om at styrke de eksisterende smagsnuancer og om at skabe en god balanceret smagsoplevelse mellem grundsmagene surt, sødt, salt, bittert og umami.

Nem æblekage

Bagværk med æbler og pærer

Brug æbler og pærer i bagningen! Æbler og pærer kan bruges til meget andet end tærte – frugterne kan også kommes i mange spændende desserter og forskellige typer bagværk.

Chutney

Chutney - stærkt krydret smagsgiver

Chutney stammer fra det indiske køkken og består oftest af henkogt frugt, sukker og krydderier. Chutney passer til de fleste retter og er en stærk og krydret smagsgiver. 

Æblemos

Skønne æbler

En af sommerenes sidste frugter er æblet - lækre saftige og gode. Der er så meget, man kan bruge dem til. Vi har lækre bageopskrifter med frisk æbler, men også forslag til hvordan du kan få glæde af dine æbler lidt længere f.eks. saft, æblemarmelade eller æblegelé.

Småkager med chokolade og tahin

Muscovado - lækkert mørkt sukker med masser af smag!

Et fugtigt, finkornet sukker som har en unik og fyldig smag. Lys Muscovadorørsukker minder om sød karamel, og den mørke har en delikat note af lakrids. Fremragende til alle former for bagning, madlavning og drikke.